Noile reguli de călătorie în Grecia au creat confuzii și o ușoară agitație pentru turiștii români care aveau programate plecările în perioada ce urmează. O informare transmisă de oficialii greci, în cursul zilei de ieri, a amplificat incertitudinile privind închiderea granițelor Greciei cu Bulgaria. wall-street.ro a luat legătura cu autoritățile, dar și cu un ghid de călătorie în Grecia pentru a lămuri informația transmisă

”Nu am fost informați oficial. Încercăm să aflăm cu exactitate motivul acestei hotărâri și vom reveni cu o informare oficială în decursul a câteva ore”, a declarat Georgios Stafylakis, directorul biroului local al Organizaţiei Naţionale a Turismului din Grecia.

Informarea cu pricina transmitea faptul că multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost sau urmează să fie închise. Singura care va rămâne deschisă tot timpul este Kulata-Promachonas.

Potrivit informațiilor furnizate de Cosmin Vasile, manager destinație Grecia al agenției de turism Hello Holidays, pentru wall-street.ro, este vorba despre o procedura pentru instalarea echipamentelor de scanare a codurilor de trecere a vămii, rezultate în urma completării formularului electronic.

”Informarea a fost transmisă aseară. Încă nu am primit nimic oficial. Cel mai probabil, la celelalte granițe nu există aparatul necesar citirii QR codului, pe care îl obținem după completarea formularului online. Prin urmare, au nevoie de puțin timp pentru dotarea vămilor. Momentan, trecerea prin Promachonas este sigură”, a explicat Cosmin Vasile.

Vezi și: Cod de bare pentru vacanța în Grecia. Cum completăm noul formular, cum suntem testați și cât stăm în izolare

Referitor la granițe, Promachonas este cea destinată autocarelor. Makaza, una dintre celelalte granițe, este folosită de către turiștii care aleg să călătorească pe cont propriu, cu un mijloc de transport personal, aceasta făcând legătura cu regiunea Thassos.

În acest context, mesajul din partea Poliției de Frontieră (Evzoni, Macedonia de Nord - Grecia) arată în felul următor: "Astăzi am fost deschiși în intervalul 06.00 - 11.00, apoi am închis. Singurul punct de frontieră rutier pentru intrarea în Grecia este Promachonas."

Avertisment MAE

În baza deciziei autorităților elene, în perioada 1-15 iulie 2020, accesul rutier pe teritoriul Republicii Elene în scop turistic este permis doar prin punctul de trecere al frontierei Kulata (Bulgaria) - Promachonas (Republica Elena).

La intrarea în Republica Elenă străinii sunt obligați să prezinte fie codul QR, fie mesajul de confirmare primit.

Testările se fac aleatoriu, persoana supusă testului fiind obligată să aștepte 24 de ore la adresa declarată în formular, rezultatul testului.

De asemenea, menționăm faptul că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, funcție de numărul de numărul de noi cazuri de Covid - 19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri