Agenția de turism Cocktail Holidays a introdus în oferta sa turistică asigurarea împotriva COVID-19, una dintre puținele de pe piață care acoperă acest risc. Polița, realizată în cooperare cu Mondial Assistance (parte a grupului Allianz), este inclusă gratuit în toate pachetele turistice ale agenției de turism.

Turistul poate anula vacanța și va primi banii înapoi

Astfel, dacă turistul asigurat se îmbolnăvește sau este plasat în carantină din cauza suspicionării de îmbolnăvire cu Covid-19, iar din acest motiv este obligat să anuleze călătoria planificată, asigurătorul va rambursa costurile de anulare.

Este considerat de asemenea motiv de anulare îmbolnăvirea cu Covid-19 a soțului/soției/sau a unei rude de gradul întâi care nu călătorește, dacă viața acestei persoane este pusă în pericol și necesită terapie intensivă în spital.

Protecție contra Covid-19 în timpul călătoriei

Dacă asiguratul se îmbolnăvește cu Covid-19 în timpul călătoriei, va beneficia de protecție medicală completă, conform asigurării medicale internaționale inclusă în pachetul achiziționat. Protecția medicală include asistență de urgență 24/7 precum și acoperirea costurilor medicale.

În cazul îmbolnăvirii sau a suspicionării îmbolnăvirii cu Covid-19 sunt de asemenea asigurate întreruperea călătoriei, precum și călătoria de întoarcere în regim special, dacă dispozițiile autorităților locale sunt respectate și dacă pachetul de asigurare achiziționat include aceste protecții.

În situația în care persoana asigurată este înștiințată pe durata călătoriei că soția/soțul sau o rudă de gradul întâi s-a îmbolnăvit și viața îi este pusă în pericol ca urmare a infectării cu Covid-19, vom acorda sprijin pentru organizarea călătoriei de întoarcere și vom rambursa costurile aferente acestei călătorii.

De asemenea, asigurarea de călătorie Covid are aplicabilitate și preia costurile cauzate de sosirea cu întârziere la destinația de vacanță sau de întoarcerea întârziată din călătorie, dacă persoanei aflate în călătorie îi este refuzată îmbarcarea ca urmare a suspicionării îmbolnăvirii cu Covid-19.

Agenția Cocktail Holidays s-a înființat în urmă cu 13 ani și și-a început activitatea oferind vacanțe cu zboruri charter în Grecia – Creta. În prezent, în portofoliul agenției sunt peste 25 de destinații din București, Cluj-Napoca, Iași și Constanța. Anual, Cocktail Holidays organizează circuite culturale, istorice sau tematice, dar și vacanțe în destinații exotice precum Sri Lanka, Thailanda, Cuba.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri