Un studiu dat publicității de Eurostat dezvăluie o realitate sumbră: românii nu au bani să-și cumpere nici măcar o vacanță de o săptămână. În rândul statelor membre UE, majoritatea românilor (54%) nu își putea permite anul trecut să își cumpere o săptămână de vacanță pe an departe de casă, ei fiind urmați de greci (49%), croați (48%), ciprioți (45%) și italieni (44%). La polul opus se situează mult mai bogații suedezi (10%), urmați de danezi și luxemburghezi (11%), finlandezi, nemți și austrieci (13%). Adăugați la asta faptul că, în ultima vreme, românii nu prea mai economisesc pentru că nu mai au ce, iar faptul este cu atât mai de neînțeles.

Părerea celorlalți ne influențează comportamentul

Bun, și atunci cum se explică, totuși, că în ciuda acestor cifre deprimante plajele, munții, popasurile, dealurile, văile, câmpiile și traseele montane sunt pline de turiști, marea majoritate români? Și, de asemenea, cum se face că orice feed de Facebook ai deschide este imposibil să nu descoperi cel puțin câteva persoane care au plecat, fie în țară, fie chiar peste hotare? Să fie acest lucru pur demonstrativ, doar pentru imagine? Sau să fie vorba despre un fenomen mai serios, imposibil de cuprins in statistici?

Citește articolul integral pe Risco.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri