Pandemia de Covid-19 a blocat planurile de extindere hotelieră, la nivel global. Cu toate acestea, există câteva investiții ”curajoase”, care răsar în 2020. Una dintre acestea este în Africa de Sud, hotelul intrigând prin aspectul său, fiind poziționat într-un tren, pe un pod. Hotelul Kruger Shalati se află pe istoricul pod Selati, deasupra râului Sabie, în Parcul Național Kruger.

Așa cum îi spune și numele, hotelul oferă oaspeților 24 de camere în trenul recondiționat, care va fi permanent staționat pe șinele dezafectate ale podului. Toate camerele au vedere la râul Sabie, care adăpostește crocodili, hipopotami și bivoli, scrie CNN.

Construit în colaborare cu artiștii locali, hotelul este dotat chiar și cu o piscină, dar și cu o zonă special creată unde oaspeții pot mânca. În plus, băile din camere sunt cu vedere la râu.

All inclusive în hotelul din tren

Prețurile camerelor pornesc de la aproximativ 520 de dolari pe noapte de persoană, iar acestea vor include toate mesele, băuturi și două activități de distracție zilnic.

Există, însă, și restricții. În hotelul de lux Kruger Shalati NU sunt acceptați copii sub 12 ani. Măsura vine în contextul în care copiii mai mici pot fi mai greu de supravegheat, putând să sară de pe podul înalt. Este estimat faptul că, la începutul anului 2022, resortul se va extinde și cu camere pentru familii, în afara podului.

Data deschiderii este încă incertă, întrucât construcția acestui resort a fost întreruptă din cauza Covid-19, dar potrivit personalului hotelier, acesta va fi operațional până în decembrie 2020.

Hotel inspirat de istorie

În urmă cu aproape 100 de ani, la începutul anilor 1920, erau permise primele vizite în Parcul Național Kruger. La acea vreme, trenurile parcau peste noapte exact în locul în care este poziționat acum hotelul Kruger Shalati.

Numele complexului hotelier a fost inspirat de Shalati, o regină războinică africană care, potrivit legendei, a fost unul dintre primii șefi războinici de sex feminin ai micului clan Tebula, parte a tribului Tsonga.

Parcul Național Kruger este una dintre cele mai mari rezervații din Africa. Acoperind 2 milioane de hectare de teren, are sute de specii de animale, precum și o moștenire culturală și situri arheologice din epoca de piatră.

Parcul s-a închis pe 25 martie pentru a combate coronavirusul, dar a fost redeschis recent pentru vizitatori, care pot face excursii cu mașina pe timp de zi.

Foto: krugershalati.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri