Industria turistică mondială a pierdut aproape 320 de miliarde de dolari, în perioada ianuarie - mai 2020, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului, scrie Digi24.

În intervalul ianuarie-mai 2020, numărul turiştilor a scăzut cu 56% (aproximativ 300 de milioane de vizitatori) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019. Pierderile sunt estimate la 320 de miliarde de dolari.

"Este vorba despre pierderi de trei ori mai mari decât cele înregistrate de turismul internaţional în timpul crizei economice din 2009", anunţă Organizaţia Mondială a Turismului, o agenţie din cadrul Naţiunilor Unite cu sediul la Madrid.

Turismul a început să se relanseze într-un ritm lent, în special în emisfera nordică, dar "indicele privind încrederea este la un nivel scăzut istoric". Printre riscurile cu care se confruntă sectorul turismului figurează recrudescenţa virusului şi posibilitatea impunerii unor noi restricţii de călătorie.

"Datele recente indică clar importanța repornirii industriei turistice imediat ce este sigur", a declarat secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri