Numarul de turisti straini care au vizitat Spania in ianuarie a ajuns la recordul de 2,8 milioane, deoarece mai multi turisti francezi, scandinavi si italieni s-au indreptat catre regiuni precum Catalonia sau tara Basca, potrivit statisticilor guvernamentale.

Numarul vizitatorilor Spaniei, a doua destinatie turistica mondiala dupa Franta, a crescut cu 4% in ianuarie, raportat la aceeasi perioada a anului trecut, a informat Ministerul Turismului spaniol.

Britanicii si germanii reprezinta, cumulat, peste 40% din totalul de turisti. Cu toate acestea, cu 6,2% mai putini britanici si cu 0,8% mai putini germani au ajuns in Spania in prima luna din 2007, deoarece Insulele Canare au reprezentat o destinatie mai putin populara in perioada de iarna, informeaza NewsIn, citand Reuters. Pe de alta parte, s-a inregistrat o crestere de 14% a numarului de turisti din Franta, a treia piata pentru turistii din Spania, reprezentand aproximativ 12% dintre vizitatori.

Insulele Canare au constituit, totusi, cea mai mare piata spaniola de turism in ianuarie, cu toate ca numarul turistilor a scazut, raportat la ianuarie 2006, cu 2,4%, pana la 810.748 vizitatori.

Toate destinatiile turistice spaniole au inregistrat castiguri, a doua in ordinea importantei fiind Catalonia, cu o crestere de 7,4%.Turismul reprezinta 11% din Produsul Intern Brut (PIB) spaniol si este a doua industrie a tarii dupa constructii, care aduce 17% din PIB.

Spania a avut un numar record de vizitatori, de 58,4 milioane de turisti in 2006. Grupurile hoteliere prevad un nou an prosper, ajutat de problemele de securitate de pe pietele rivale, respectiv Turcia, Egipt sau Africa de Nord.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce taxe turistice ai de platit cand iti faci concediul in Europa