Teoria conform căreia prelungirea închiderii restaurantelor protejează împotriva răspândirii coronavirusului este o iluzie, a declarat, pentru Agerpres, Dragoş Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianţei Pentru Turism - organizaţie care reuneşte patronatele din domeniul turistic.

"Iluzia este că nedeschizând interioarele restaurantelor suntem în siguranţă, că ne protejăm de covid. Noi credem că asta e o iluzie, că nu aici e cauza principală. Nu ştiu dacă lumea întreabă foarte deschis ce se întâmplă la biserici, ce se întâmplă la transportul public, ce se întâmplă la transportul de navetişti. Iluzia este că totul vine din HoReCa", a comentat Dragoş Anastasiu la finalul unei conferinţe de presă.

În conferinţa de presă de miercuri, reprezentantul Alianţei Pentru Turism a subliniat că turiştii de pe litoral se înghesuie pe terase din cauza reglementărilor guvernamentale care ţin restaurantele închise.

"Atunci când întrebăm (la Guvern, n.r.) de ce nu funcţionăm la fel ca peste tot în Europa, răspunsul este 'ne uităm la cifrele de infectare'. Minunat! Doar că ce cerem noi de peste 4 săptămâni nu are de-a face cu acest lucru. Noi am spus aşa: ce treabă au restaurantele de interior de pe litoral, sau din Delta Dunării sau din zonele turistice? De ce trebuie să se înghesuie pe terase toţi cei care se duc acolo, în loc să se deschidă interioarele şi să se răspândească oamenii pe un spaţiu mai mare, în condiţii de siguranţă şi control? De ce să nu dăm drumul la interioarele din mall-uri, unde există control? De ce să nu dăm drumul la zonele din balneo, unde există control? (...) Hai să vedem cum de nu avem cazuri în HoReCa, la angajaţii noştri, în schimb (în viziunea Guvernului, n.r.) noi suntem cei care răspândim virusul. Deci din acest punct de vedre argumentul nu ţine", a argumentat Dragoş Anastasiu.

Purtătorul de cuvânt al Alianţei Pentru Turism a apreciat că deschiderea restaurantelor la interior nu este un act imprudent.

"Am mai întrebat (Guvernul, n.r.) un lucru: Dacă deschideţi interioarele, în zona estivală, în balneo, în mall-uri, chiar credeţi că va creşte numărul de infectări? Şi răspunsul a fost că ce spunem noi nu poate fi contrazis. Şi atunci de ce nu facem tot ce face o Europă întreagă - să deschidem restaurantele la interior? Noi nu vrem relaxare, dimpotrivă, noi venim cu măsuri care protejează oamenii, care mergem într-o zonă relaxată, mergem într-o zonă controlată, şi lărgim spaţiile unde oamenii oricum există. N-am găsit până acum înţelegere. (...) Înţelegem politicienii, pentru că lumea vrea prudenţă şi pare că redeschiderea interioarelor la restaurante ar fi un act de lipsă de prudenţă, însă pur şi simplu nu credem că este aşa", a adăugat Dragoş Anastasiu.

Organizaţia Patronală a Restaurantelor şi Hotelurilor din România (HORA) a prezentat, la conferinţa de presă de miercuri, un tabel dintr-o bază de date a Uniunii Europene, potrivit căruia în 29 de ţări europene restaurantele la interior au fost redeschise, în timp ce în România sunt în continuare închise.

În context, reprezentaţii din HoReCa vor întrerupe lucrul miercuri, în intervalul orar 17:00 - 18:00, pentru a protesta faţă de această situaţie. Angajaţii şi partenerii companiilor din sector sunt invitaţi de Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) să iasă în faţa locaţiilor unde lucrează şi să afişeze mai multe pancarte cu mesaje prin care să atragă atenţia asupra situaţiei de criză în care se află cei 400.000 de angajaţi din hoteluri şi restaurante în urma restricţiilor impuse de autorităţi.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri