Vremea bună îi face pe români să aleagă în continuare litoralul pentru concediile rămase. Rezervând last-minute, turiștii români caută vacanțe ieftine și de lungă durată. Weekend-ul pe care îl așteptăm se anunță unul mai puțin aglomerat, cu peste 100.000 de români la malul mării.

Ștefan Necula, managerul call-center-ului touroperatorului Litoralulromânesc.ro, a declarat, pentru wall-street.ro, că weekend-ul 22-23 august va fi unul mai puțin aglomerat, fiind poziționat la nivelul anului trecut cu peste 100.000 de rezervări deja efectuate.

Întrebat ce anume îi determină pe români să renunțe la vacanțe, Necula răspunde că turiștii sunt în așteptarea oferteler de vacanță.

”Weekend-ul acesta ne poziționăm la nivelul anului trecut, vor fi mai puțini turiști decât sfârșitul de săptămână anterior. E o reacție normală în piață, oamenii așteaptă reducerile, anunțate după 23 august”, a declarat Ștefan Necula.

Ștefan Necula a mai spus și că media zilelor pe care românii și le rezervă pentru vacanță este în jur de cinci nopți.

Vacanțele de pe litoralul românesc vor fi mai ieftine cu 20%, în medie, începând cu data de 23 august, pentru ca după 1 septembrie tarifele să mai scadă încă o dată, urmând să fie cu 40-50%, în medie, mai mici decât cele practicate în acest moment de hotelieri, potrivit unui studiu al Organizației Patronale Mamaia Constanța (OPMCTA). Vârful de sezon pe litoralul românesc se încheie în acest weekend, urmând ca din 23 august tarifele hotelurilor să scadă, în medie, cu 20%, fie că este vorba de structuri de cinci stele, de patru, de trei, de două sau de o stea. Un alt prag de reduceri pe litoral va fi la 1 septembrie, când vacanțele vor fi cu 40-50% mai ieftine decât în acest moment.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri