Industria HoReCa a fost lovită din plin de criza cauzată de pandemie, însă dacă ai o proprietate pe care vrei să o închiriezi în regim hotelier sau ești designer și te ocupi de astfel de spații, te poți bucura de un real succes.

Oamenii vor căuta cazări sigure, care le oferă posibilitatea să se distanțeze social, dar și să se bucure de un mediu curat, dezinfectat și protejat. Aceste locații de tip apartament, garsonieră sau chiar penthouse sunt ideale pentru familii, cupluri sau persoane singure care călătoresc de plăcere sau în scop de afaceri. Profită de oportunitatea aceasta și amenajează-ți apartamentul în funcție de clienții pe care îți dorești să-i atragi și de atmosfera pe care vrei să o redai. Iată câteva idei:

Alege o temă potrivită

Amenajarea apartamentului trebuie să urmeze stilul impus de o anumită zonă a țării, mai ales dacă este amplasat într-un loc pitoresc și cunoscut pentru tradițiile aparte. Dacă vrei ca acesta să se adreseze celor care călătoresc în scop de afaceri, va trebui să optezi pentru un decor minimalist și să folosești cele mai bune materiale pentru finisaje.

Alege parchet laminat de calitate superioară, care să facă față unui trafic intens, dacă apartamentul este destinat familiilor numeroase, cu copii sau chiar animale de companie. Aceștia s-ar putea caza în această perioadă pentru un interval mai lung, iar tu trebuie să le asiguri un cămin primitor, care – pentru o săptămână sau mai mult – poate deveni acasă.

Chiar dacă optezi pentru un decor cu accente tradiționale, nu încărca spațiul cu accesorii, obiecte și alte decorațiuni. Încearcă să găsești echilibrul între un spațiu modern și atmosfera rustică a zonei. Folosește cât mai multe fotografii, tablouri și pattern-uri subtile, pentru a reuși să oferi mai mult decât o simplă cameră de hotel. Alege culori neutre, piese de mobilier din lemn natural sau albe și optimizează spațiul.

Investește în electrocasnice și alte accesorii necesare

Cei care decid să-și petreacă vacanța în apartamentul pe care îl oferi în chirie sau pe care îl amenajezi își vor dori să aibă la dispoziție electrocasnice cu ajutorul cărora pot găti sau aparate precum uscătoare de păr, fier de călcat sau chiar încărcătoare wireless. Nu trebuie să lipsească o conexiune rapidă la internet, în special pentru cei care vor munci de la distanță, iar pentru asta va fi nevoie să investești într-un router de calitate.

Dacă vrei să pui accent pe cât de modern este spațiul pe care îl amenajezi, va trebui să oferi și acces la cea mai nouă aparatură, fie că este vorba de home entertainment sau confort. Acest lucru te va ajuta să atragi atenție persoanelor potrivite și să oferi ceva inedit pe piața de imobiliare. Un astfel de pas te poate ajuta să depășești criza instalată și să atragi un segment nou de clienți din țară sau din afară.

Gândește dincolo de decor

Atmosfera pe care o setezi în apartament nu depinde doar de decor, ci și de felul în care relaționezi cu clienții tăi. Dacă ești proprietar, asigură-te că folosești toate căile de comunicare pe care le preferă aceștia, de la mesaje la apeluri video pentru vizionarea apartamentului etc. Această perioadă ne-a obligat pe toți să găsim alternative creative și să fim aproape unii de ceilalți prin alte modalități decât prezența fizică.

Dacă ești designer de interior, trebuie să ai în vedere compartimentarea spațiului și includerea unor elemente friendly pentru cei care vizitează spațiul pe care îl pregătești. De la pătuțuri pentru animale, dacă locația este pet friendly, și până la instalarea patului pentru copil sau scaun pentru acesta la masă. Felul în care organizezi apartamentul, parfumurile pe care le folosești și cum alegi să te joci cu lumina naturală sunt factori care vor influența succesul locației de care te ocupi.

Un apartament în regim hotelier trebuie să dispună de toate utilitățile necesare celor care se cazează, dar să inspire și să invite la relaxare, sau, de ce nu, la muncă. Clienții cărora te adresezi pot avea diferite interese și motive pentru care călătoresc, așa că amenajează spațiul ca atare.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri