Dacă te-ai plictisit de city break-uri în Franța, Italia, Spania sau în alte destinații preferate de călători, poți alege o escapadă de o zi peste Antarctica, cu Antarctica Flights. Zborul acoperă aproximativ 500 de kilometri pătrați (193 mile pătrate) de linii de coastă, ghețari, lanțuri montane și mai multe stații de cercetare, iar prețurile pornesc de la 877 de dolari.

Zborurile cu Antarctica Flights pleacă din Melbourne, Sydney, Perth, Brisbane, Adelaide și Hobart. Fiecare zbor are o durată de 12-14 ore, iar avioanele decolează și aterizează în aceeași zi. Ghețarii răsar după aproximativ trei ore de zbor și cel puțin patru ore din călătorie sunt petrecute peste Antarctica, scrie CNBC.

Avioanele, piloții și echipajul sunt închiriați de la compania Qantas, aranjament care există din 1994, când Antarctica Flights a început să ofere tururi polare. Compania a operat până în prezent peste 150 de zboruri turistice către Antarctica.

În fiecare sezon sunt programate aproximativ șase până la 10 zboruri, care durează din noiembrie până în februarie. Excursiile corespund verii din Antarctica, când soarele poate străluci 24 de ore pe zi.

Aeronavele nu aterizează pe Antarctica, dar zboară la o altitudine de aproximativ 10.000 de metri deasupra. Niciun zbor turistic nu a aterizat vreodată pe continent, a declarat Bas Bosschieter, CEO al Antarctica Flights.

„Aerul este atât de curat încât poate deveni o iluzie optică despre cât de aproape ești de continent”, a mai declarat Bosschieter. „Vezi totul, iar detaliile sunt extraordinare. Atunci când avionul trece peste o stație de cercetare, călătorii pot vedea clar vehiculele parcate lângă clădiri. ”

Zborurile acoperă aproximativ 500 de kilometri pătrați (193 mile pătrate) de linii de coastă, ghețari, lanțuri montane și mai multe stații de cercetare, a mai spus acesta.

Scaun la fereastră sau la culoar

Sunt disponibile șase tipuri de locuri, iar prețurile încep de la 1.199 dolari australieni (877 dolari) pentru clasa Explorer Economy. Aceste locuri nu au acces direct la ferestre, iar pasagerii pot sta în zone comune și pe culoare.

Toți ceilalți pasageri primesc două permise de îmbarcare. La jumătatea zborului pasagerii se rotesc către un loc din apropiere pentru a se asigura că toată lumea are ocazia să vadă priveliștea.

De asemenea, compania pune la dispoziție bilete Business Class, cu vedere neobstrucționată, care costă 7.999 dolari australieni (5.815 dolari).

Deși zborurile părăsesc spațiul aerian australian, tururile sunt clasificate tehnic drept zboruri interne. Astfel, călătorii pot vedea un nou continent fără a avea nevoie de pașaport.

Bosschieter spune că 95% dintre pasageri sunt australieni, cifră care ar putea crește anul acesta din cauza restricțiilor de călătorie care limitează australienii să plece în alte țări.

Programul pentru 2020-2021 include șapte zboruri și „cererea a fost mai puternică ca niciodată”, a spus el. Zborul din Perth din 26 ianuarie 2021, când este Ziua Australiei, s-a epuizat deja.

Din cauza pandemiei, Bosschieter spune că zborurile din acest an nu vor fi vândute la capacitate maximă, iar primul zbor din acest sezon va avea loc pe 15 noiembrie, din Melbourne.

Zbor deasupra Polului Sud, o experiență „absolut uluitoare”

Australianul Saki Galaxidis, care a plecat în acest tur anul trecut, a numit experiența „absolut uluitoare”.

„A fost o opțiune mai accesibilă [decât o croazieră] și ai priveliști pe care nu le-ai putea vedea vreodată de pe uscat”, a spus el.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri