Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, a inaugurat baza sa de la Bacău. Datorită alocării aeronavelor moderne Airbus A320, Wizz Air oferă acum 13 rute spre șase țări din Bacău. Pentru a sărbători lansarea noii baze, compania a creat o ofertă constând în 5.000 de bilete pentru doar 39 lei/8,99 euro pe zboruri selectate din și spre Bacău, călătoria urmând să aibă loc până pe 27 martie 2021. Bilete pot fi achiziționate online, pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil.

Baza Wizz Air din Bacău va asigura conexiuni prin 13 rute în rețeaua extinsă a companiei: Torino, Veneția Marco Polo, Veneția Treviso, Bologna, Roma Fiumicino, Milano Bergamo, Catania, Larnaca (Cipru), Londra Luton, Liverpool, Memmingen/Munchen West, Billund, Bruxelles Charleroi.

Deschiderea bazei din Bacău creează peste 70 de noi locuri de muncă directe în cadrul companiei aeriene și mult mai multe locuri de muncă în industriile asociate

Cu doar zece zile în urmă am operat primul zbor Wizz Air de la Bacău la Londra Luton și astăzi suntem încântați să anunțăm startul bazei noastre cu o rețea de 13 rute. Încercăm să sprijinim redresarea economiei locale și creăm noi locuri de muncă în aceste vremuri fără precedent.

Andras Sebok, Chief Supply Chain Officer la Wizz Air

Wizz Air este o companie aeriană cu rating de investiții cu risc scăzut, cu o flotă cu o vârstă medie de 5 ani, compusă din cele mai eficiente și sustenabile aeronave cu un singur culoar din prezent, din familia Airbus A320 și Airbus A320neo. Wizz Air continuă să recepționeze aeronave din comanda de peste 250 de aeronave de ultimă generație din familia Airbus A320neo care îi va permite companiei aeriene să-și desfășoare operațiunile în mod sustenabil, pe termen lung, și să își reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030. Wizz Air este dedicată operațiunilor durabile și ecologice.

În timp ce filtrele HEPA ale tuturor aeronavelor Wizz Air filtrează deja 99,97% din virușii și bacteriile din aer, noile protocoale ale Wizz Air includ recomandări de distanțare fizică, asigură un mediu ultra-curat la bord și reduc orice interacțiune umană și contact fizic care nu sunt necesare, astfel încât pasagerii WIZZ să se simtă în siguranță pe parcursul călătoriei spre destinație.

Pentru a călători fără griji în aceste vremuri incerte, Wizz Air încurajează pasagerii să folosească WIZZ Flex. Prin alegerea acestui serviciu, pasagerii se pot asigura că, în cazul în care intervin schimbări de planuri ori pur și simplu doresc să călătorească la o altă dată, pot să modifice rezervarea cu orice alt zbor WIZZ la alegere.

Inaugurarea bazei operaționale Wizz Air pe Aeroportul Internațional George Enescu Bacău reprezintă pentru noi o etapă importantă în dezvoltarea aeroportului. Importanța investițiilor în infrastructura aeroportuară pe care Consiliul Județean Bacău în parteneriat cu Aeroportul Internațional George Enescu Bacău a reușit să le realizeze în ultima perioadă, ne permite să anunțăm deschiderea a încă 13 rute noi, operate de Wizz Air.

Oana Daniela Chelaru, Președinte executiv Aeroportul Internațional George Enescu Bacău

Wizz Air, compania care operează o flotă de 134 de aeronave Airbus A320 şi A321, este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Compania a fost numită, recent, una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenţie mondială de siguranţă şi rating de produse, iar în 2020 "Compania aeriană a anului" de către Air Transport Awards.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri