Turism Felix propune actionarilor aprobarea majorarii capitalului cu 24,8 milioane lei, pentru a respecta promisiunile din prospectul de oferta publica de anul trecut de a capitaliza profiturile si distribui actiuni gratuite, a comunicat compania.
Capitatul social va fi majorat de la 24,8 milioane lei pana la 49,61 milioane lei, prin emiterea unui numar de 248.074.728 actiuni cu valaore nominala de 0,10 lei, informeaza NewsIn. Fiecare actionar va primi o actiune noua pentru o actiune veche detinuta la o data care urmeaza sa fie stabilita de adunarea generala programta pentru 20 martie 2007.

Bursa de Valori Bucuresti a aprobat, la sfarsitul lunii februarie, listarea companiei Turism Felix Oradea, la categoria a doua. "Probabil ca saptamana viitoare vom inaugura prima zi de tranzactionare la BVB a titlurilor turism Felix, dar urmeaza sa stabilim ziua impreuna cu comitetul de cotare al BVB", a decalrat Mihai fercala, presedintele consiliului de administratie al companiei.

Potrivit ultimelor date disponibile pe pagina de internet a Rasdaq, in 2005, Turism Felix SA a inregistrat un profit de 5,9 milioane lei, la o cifra de afaceri de 35,37 milioane lei.

Turism Felix si-a majorat, in cursul lunii septembrie 2006, capitalul social, cu 4,751 milioane lei, la 24,807 milioane lei, in urma unei oferte publice primare, inainte de listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti. Oferta de vanzare a fost lansata pentru a majora capitalul social, in vederea listarii la Bursa, iar banii vor fi utilizati pentru continuarea investitiilor in companie. Oferta intiala prevedea vanzarea a 77 milioane de actiuni, din care au fost subscrise doar 47,51 milioane de titluri, restul de 29,48 milioane de actiuni fiind anulate. Oferta de vanzare a actiunilor s-a desfasurat in doua etape.

Prima etapa, desfasurata intre 10 iulie si 8 august, a fost destinata actionarilor inscrisi in registrul actionarilor la data de 21 iunie 2006. Cea de-a doua perioada de subscriere a avut loc intre 9 august si 18 septembrie, fiind deschisa tuturor investitorilor.

Cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri) detin aproape integral capitalul social al companiei care administreaza statiunea balneara Felix din Oradea. SIF 3 Transilvania este actionarul majoritar, cu un pachet de 63,40% din titlurile societatii, urmat de SIF 5 Oltenia, cu 16,42%. Celelalte trei SIF-uri detin fiecare sub 5% din actiunile Turism Felix Oradea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri