Statutul de capitala culturala europeana creste asteptarile financiare ale Sibiului

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Sibiu si-a stabilit ca incasarile la bugetul consolidat al statului sa creasca in 2007 cu 15% fata de suma realizata in 2006, buget prognozat si din perspectiva statutului de capitala europeana.

Pentru a realiza acest procentaj s-a luat in calcul un indice al inflatiei estimat pentru anul in curs la 4%. "Ne propunem ca la bugetul consolidat al statului sa ajungem la o suma de peste 870 milioane lei. La stabilirea planului de incasari pentru anul fiscal 2007 am tinut cont de dezvoltarea economica a judetului si de faptul ca municipiul Sibiu are statutul de Capitala Culturala Europeana. De asemenea, ne bazam pe proptitudinea si profesionalismul angajatilor nostri, precum si pe promovarea unei campanii de informare corecta prin mass-media a contribuabililor privind obligatiile financiare", a explicat Grigore Popescu, directorul DGFP Sibiu, citat de NewsIn.

Potrivit planului de incasari, Finantele din Sibiu si-au propus ca ponderea arieratelor incasate prin executare silita in veniturile bugetare totale sa se ridice la cel putin 16%, anul acesta . Asta in conditiile in care, DGFP Sibiu a colectat, anul trecut, dinexecutari silite aproape 160 de milioane de lei, reprezentand peste 20% din totalul veniturilor bugetului general consolidat.

Dintre acestea, aproape 140 de milioane de lei au fost recuperate dupa comunicarea somatiilor de plat. Potrivit statisticii Finantelor Sibiu, veniturile colectate in urma aplicarii proceduriilor de executare silita au crescut in 2006, fata de 2005, cu peste 30%. Suma recuperata la nivelul judetului Sibiu, in totalul veniturilor colectate din executare silita, la nivel de tara, in 2006, a reprezintat 2,64%, fata de 1,36% cat a fost in 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri