Staţiunile de schi se deschid în Austria cu reguli sanitare stricte, cu numai două zile înainte ca ţara central-europeană să intre într-o a treia fază de lockdown din cauza pandemiei cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

Întrucât mişcarea în aer liber este permisă în lockdown, schiorii austrieci se vor putea bucura de sportul lor hibernal favorit, cu toate că trebuie să ţină cont de numeroase restricţii.

Restricții pe pârtiile de schi

Nu vor putea schia decât localnicii şi excursioniştii de o zi, hotelurile sunt închise şi doar restaurantele situate la stradă pot comercializa mâncare şi numai în regim de take-out.

În majoritate covârşitoare, turiştii străini nu au acces la pârtii, având în vedere noile măsuri de carantină din Austria.

Cei care ajung pe pârtie trebuie să poarte măşti faciale cu grad ridicat de protecţie (FFP2) în telegondole. Or, operatorii de instalaţii de cablu s-au plâns împotriva politicii guvernamentale cu privire la măşti, susţinând că e dificil de aplicat, iar operatorii riscă probleme cu legea în cazul în care schiorii încalcă regulile.

În consecinţă, una din cele mai mari staţiuni de schi austriece, Saalbach-Hinterglemm, a anunţat că va deschide pârtiile doar când vor fi ridicate restricţiile privind măştile FFP2.

La rândul său, staţiunea Ischgl, care a fost identificată ca unul din principalele focare de unde s-a răspândit noul coronavirus în Europa la începutul acestui an, a decis amânarea startului noului sezon până în luna ianuarie.

Operatorii de instalaţii de teleschi din Ischgl au avertizat că staţiunea este conectată prin pârtii de domeniul schiabil din Elveţia, iar schiorii care "fac slalom" între cele două ţări se confruntă cu carantina, în Austria.

Cât la sută din PIB reprezintă turismul de iarnă în Austria

Atât Austria, cât şi Elveţia au rezistat apelurilor din partea altor state europene de a interzice schiatul în pandemie.

În sezonul de schi pre-pandemic 2018-2019 în Austria au fost înregistrate 72,9 milioane de nopţi de cazare, 77% dintre turişti fiind străini, în cea mai mare parte din Germania, Olanda, Marea Britanie, Elveţia şi Republica Cehă.

În acelaşi timp, 7,3% din PIB-ul Austriei şi 9,2% din locurile de muncă din ţară depind direct sau indirect de turism, conform unei estimări a think-tank-ului economic Wifo.

În ţară există 2.930 de instalaţii de teleschi, iar 24% dintre austrieci merg să schieze de cel puţin câteva ori pe lună. Austriecii au câştigat de altfel 908 de probe în cadrul cupelor mondiale la schi alpin, mai mult decât orice altă ţară.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri