Regiunea arheologică Pompei surprinde din nou, de data aceasta, cu un termopolian cu fresce, foarte bine păstrat. Mai exact, este echivalentul unui bar modern, cu băuturi și diferite gustări, descoperit săptămâna trecută, scrie Euronews.

Pompei, unul din legendarele orașe ale Romei antice, a fost acoperit de lavă în timpul erupției lui Vezuviu, care a avut loc în jurul anului 79, după Hristos. Este descris ca fiind un ”paradis” al arheologilor.

Această din urmă descoperire a atras atenția istoricilor din întreaga lume. Foarte bine protejat de cenușa vulcanică, barul păstrează și câteva detalii artistice ale artei în frescă. Spre exemplu, excavarea a scos la iveală o nimfă nereidă, călare pe un cal de mare, dar și gladiatori în luptă.

În plus, cu ajutorul acestei descoperiri, oamenii de știință au reușit să obțină câteva informații despre obiceiurile culinare ale romanilor.

Termopolianul, care derivă din grecescul ”thermos” (cald) și ”poleo” (a vinde), este cunoscut ca fiind o parte importantă din cultura Romei Antice.

Pompei și Vezuviu sunt cele două regiuni cele mai vizitate de după Roma, capitala Italiei.

Sursa foto: www.euronews.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri