Cei mai multi turisti care vin in Bucuresti sunt oameni de afaceri care aleg sa fie cazati la hoteluri de patru si cinci stele, iar SUA este principala tara de origine a vizitatorilor straini (13,2%), sustin reprezentantii companiei imobiliare CB Richard Ellis (CBRE).

Analistii imobiliari de la CB Richard Ellis estimeaza ca pe parcursul anului 2006 turismul de afaceri a reprezentat 75-80% din totalul sosirilor in Bucuresti. Potrivit CBRE, cererea inregistreaza variatii sezoniere, cu niveluri scazute de ocupare in week-enduri si in perioadele iulie-august si decembrie-februarie.

Cazarile in hoteluri de patru si cinci stele au reprezentat 47% din total. Turistii straini au reprezentat 72% din totalul cazarilor in categoriile de hoteluri mentionate mai sus, iar SUA este principala tara de origine a vizitatorilor straini (13,2%), depasind Marea Britanie (10%), Germania (9,85) si Italia (9,1%), arata un raport al CBRE.

CB Richard Ellis isi are sediul central in Los Angeles si este unul din liderii de pe piata imobiliara internationala. Cu aproximativ 14.000 de angajati, compania ofera