Lantul hotelier InterContinental va dubla, in urmatorii doi ani, numarul hotelurilor pe care le administreaza in China si conducerea companiei spera ca mediul de afaceri din regiune sa se imbunatateasca odata cu cadrul legal.
Grupul britanic InterContinental, care opereaza 66 de hoteluri InterContinental, Crowne Plaza and Holiday Inn in regiunea ce cuprinde China, Hong Kong-ul, Macao si Taiwanul reproseaza ca regulile vagi pentru proprietatea intelectuala si legile neactualizate pentru francize incetinesc cresterea, informeaza NewsIn. "Este o mare problema", a declarat directorul InterContinental pentru China, Edmond Ip. Acesta a adaugat ca exista prea multe hoteluri Holiday Inn in regiune si ca piratarea marcilor companiei ar fi flatanta daca nu ar fi o chestiune atat de serioasa.

"Fara marcile noastre nu valoram nimic", a adaugat directorul companiei. Acesta este motivul pentru care InterContinental trateaza pe cont propriu administrarea proprietatilor pe care le detine in China si nu s-a aventurat in acorduri de franciza, care sunt inca strict reglementate in regiune. "Este nevoie de multa incredere pentru acordurile prin franciza", a mai spus Ip. Aproximativ 1.800 din cele 2.200 de hoteluri ale grupului din Statele Unite sunt operate prin franciza, metoda prin care InterContinental ofera expertiza de management si marca, insa nu si administrarea propriu-zisa.

Piata hoteliera chinezeasca valoreaza aproximativ 15 miliarde de dolari sub forma de venit brut anual, aproximativ o optime din piata americana. Cu toate acestea, piata din China se dezvolta rapid, cu o rata anuala de aproximativ 15%, au estimat expertii din industria hoteliera. Ip a declarat ca, pe o piata matura, ar prefera sa foloseasca francize pentru a se extinde mai repede in China. "Eu sunt ce aceasta parere, care este impartasita si de companie", a mai spus reprezentantul InterContinental.

Directorul, cu o experienta de 30 de ani in industria hoteliera a declarat ca autoritatile chineze fac eforturi sa imbunatateasca mediul legal pentru companiile precum cea pe care o conduce, insa a precizat ca acest proces va mai dura."Vad schimbari pozitive de fiecare data cand ajung aici", a spus Ip, care viziteaza frecvent Singapore, HongKong si Beijing. Acesta a mai spus ca va mai dura pana cand structura legala va fi finalizata.

Ip mai spera ca grupul InterContinental sa formeze francize in China in urmatorii cinci ani, pe masura ce Beijing relaxeaza reglementarile depasite."Potrivit vechilor legi trebuie sa detii unul sau doua hoteluri, pe care sa le operezi pentru unul sau doi ani inainte sa le poti da in fanciza", a mai spus directorul. Dintre toate cele 2.600 de proprietati pe care le opereaza in lume, InterContinental detine in proportie de 100% doar patru mari hoteluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri