Romanii sunt liderii topului turistilor straini din Bulgaria

Ofertele turistice din tara vecina atrag un numar tot mai mare de romani, acestia clasandu-se pe prima treapta in clasamentul turistilor vecini din Bulgaria. Potrivit agentiei Focus, citata de NewsIn, aproape 4,4 milioane de vizitatori straini au ajuns in 2006 in Bulgaria in calitate de turisti. Dintre acestia, 1,1 milioane au fost romani.

Situatia are sanse sa se repete si in acest an potrivit cotidianului Standart. Peste 3.500 de romani vor petrece sarbatorile de Paste pe malul bulgar al Marii Negre, cotidianul amintit estimand ca 2.500 vor merge in Albena, iar alti 1.000 vor vizita statiunea Zlatni Pyasatsi.

Comparativ, tot in perioada Pastelui vor sosi in Bulgaria un numar aproximativ egal de greci, care vor cheltui in total patru milioane de euro in tara vecina. Potrivit calculelor efectuate de industia turistica locala, fiecare turist grec va cheltui in medie 1.000 de euro pentru cazare, distractie si cadouri, grecii rezervandu-si deja camere in hotelurile din Sandanski, Petrich, Melnik si Bansko.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri