Companiile de turism TUI si First Choice Holidays vor fuziona

Firmele de turism TUI AG, din Germania si compania britanica First Choice Holidays au decis ca diviziile acestora de turism sa fuzioneze, dand nastere unui gigant european al turismului cu venituri de aproximativ 12 miliarde lire sterline (23,4 miliarde dolari).

Cele doua firme au anuntat luni ca nou companie, ce se va numi TUI Travel Plc va avea sediul si va fi listata la Londra, urmand a fi detinuta in proportie de 51% de TUI, restul de 49% fiind detinut de actionarii First Choice, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Fuziunea vine la o luna dupa ce a doua firma de transport din Europa, Thomas Cook, cu vanzari de 12 miliarde de euro, a achizitionat rivalul britanic MyTravel in locul grupului First Choice. First Choice a precizat ca dupa fuziunea cu TUI, compania rezultata va avea 27 de milioane de clienti in 20 de piete, procesul de fuziune urmand a fi finalizat in totalitate in cel mult trei ani. Analistii au primit bine acest anunt de fuziune, avertizand insa ca TUI trebui sa isi imbunatateasca cotele de profit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri