Romanii prefera de Paste excursiile in locul familiei

Agentiile de turism romanesti au primit, de Paste, cu 25-30% mai multe cereri pentru excursii externe si cu 5-10%, pentru cele interne, fata de anul trecut, tendinta in ultimii doi-trei ani fiind de a renunta la sarbatorile petrecute in familie in favoarea excrusiilor, potrivit asociatiei de turism.

"Clasicele sarbatori petrecute acasa, in familie sunt din ce in ce mai mult inlocuite cu excursiile in pensiunile agroturistice sau in strainatate", a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Traian Badulescu, citat de NewsIn. Din numarul total de pachete de excursii vandute pentru aceasta perioada, 20% sunt plecari externe si 80% sunt interne, potrivit oficialului ANAT.

Destinatiile externe preferate de romani pentru sarbatorirea Pastelui sunt tarile ortodoxe Grecia si Bulgaria. Pentru Bulgaria, anul acesta au fost de trei ori mai multe solicitari decat in aceeasi perioada din 2006. Israel este o destinatie care atrage anul acesta cu 30-40% mai multi turisti romani decat anul trecut, datorita introducerii unei curse charter Bucuresti-Tel Aviv, potrivit lui Traian Badulescu.

Destinatiile interne preferate de romani raman statiunile de pe Valea Prahovei si pensiunile agroturistice. Pensiunile turistice rurale din Bran, Moeciu, din zonele Maramures si Bucovina inregistreaza in perioada Pastelui cereri cu 25-30% mai multe decat intr-o perioada obisnuita din timpul anului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri