Certificatul Verde Digital a fost o iniţiativă a Guvernului elen şi va da un impuls foarte puternic reluării turismului, pentru că este confirmarea tangibilă şi oficială a siguranţei, iar Grecia ar putea deveni şi anul acesta destinaţia turistică numărul 1 pentru prietenii noştri români, a declarat ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis.

Acesta a precizat că Executivul elen a elaborat un plan strategic cuprinzător, extrem de complex şi detaliat pentru protecţia sanitară, cu protocoale special concepute pentru sezonul turistic. În ceea ce priveşte punctele vamale de intrare în ţară, ministrul a subliniat că sunt analizate scenarii alternative pentru a diminua pe cât posibil disconfortul turiştilor, conform Agerpres.ro.

Oficialul grec a susţinut că anul 2021 va fi mai bun decât anul trecut, când sectorul turistic global a cunoscut o scădere fără precedent a activităţii, iar Grecia a înregistrat doar 7,4 milioane de turişti, comparativ cu 31,3 milioane de turişti în anul 2019.

"În Grecia nu trăim doar din turism. Într-o mare măsură, trăim pentru turism", a menţionat Harry Theoharis, adăugând că sectorul contribuie cu aproximativ 21% la PIB-ul ţării.

Nu în ultimul rând, ministrul grec al Turismului a transmis că pentru fiecare grec din industria ospitalităţii accentul se pune întotdeauna "pe oameni şi nu pe numere", scopul lor fiind de a oferi vacanţe de neuitat şi absolut sigure fiecărui turist care alege Grecia.

Sursa foto: Adela Lia Rusu / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri