In acelasi timp, Turism Felix ar putea fuziona cu alte hoteluri din sectorul balneo-climateric pentru a eficientiza managemntul din domeniul turismului, prin administrarea societatilor de catre un sigur consiliu, potrivit presedintelui SIF Transilvania (SIF3), Mihai Fercala. SIF Transilvania, in calitate de actionar majoritar al Turism Felix, doreste initierea unei fuziuni prin absorbtie dintre aceasta si companiile hoteliere Covasna, Tusnad si Buzias. Fiecare din companii acopera domenii distincte in tratamentul balneo-climateric, nefiind vorba de concurenta intre ele.
Compania hoteliera a obtinut in 2006 un profit in usoara crestere, de 7,4 milioane lei (2,12 milioane euro), in conditiile in care jumatate din hotelurile de trei stele au fost inchise pentru modernizari, a declarat potrivit NewsIn, vicepresedinte al companiei, Floriean Firu. Profitul brut al companiei a crescut cu 4,2%, fata de 2005 cand societatea a obtinut 7,09 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a crescut in 2006 cu circa 13%, pana la aproape 40 de milioane lei, fata de anul precedent cand societatea a afisat o cifra de afaceri de 35,37 milioane lei, a mai spus Firu.
Investitiile in 2006 s-au ridicat pana la 30 de milioane lei si au fost destinate modernizarii a aproape jumatate din capacitatea hotelurilor de stele. Programul de investitii viitoare va urmarii in principal mentinerea pragului de profit la cel putin 7,4 milioane lei, acelasi profit care este asteptat pentru 2007. in urma programelor de investitii in modernizare si extindere, Turism Felix ar putea obtine in trei, patru ani un profit de aproape 20 milioane lei, iar cifra de afaceri s-ar putea dubla, potrivit lui Firu.
Titlurile Turism Felix sunt tranzactionate la BVB, la categoria a doua, sub simbolul TUFE, incepand de miercuri . Inaintea listarii companiei la BVB, Turism Felix si-a majorat capitalul cu 4,751 milioane lei, la 24,807 milioane lei, in urma unei oferte publice primare, iar banii sunt deja utilizati pentru continuarea investitiilor in companie.
Oferta intiala prevedea vanzarea a 77 milioane de actiuni, din care au fost subscrise doar 47,51 milioane de titluri, restul de 29,48 milioane de actiuni fiind anulate. Cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri), detin aproape integral capitalul social al companiei care administreaza statiunea balneara Felix.
SIF Transilvania este actionarul majoritar cu un pachet de 63,40% din titlurile societatii, urmat de SIF Oltenia cu 16,42%. Celelalte trei SIF-uri detin sub 5% fiecare din actiunile Turism Felix.
Citeste si:
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: