Spania a publicat noile reguli de protecție pe teritoriul său, actualizând obligativitatea purtării măștii în spațiile publice. Autoritățile au reamintit importanța purtării măști în spațiile publice închise, deschise sau în aer liber, pe stradă și chiar pe plajă. Nu sunt scutiți de portul măștii nici cei care intră în apă sau vor să înoate. În plus, masca este cu atât mai importantă în locurile în care distanța socială de 1,5 metri nu poate fi menținută.

Începând cu 31 martie, distanțarea socială poate fi adapată, însă nu pot exista excepții de la purtarea măștii de protecție. Guvernatorii din Mallorca și Ibiza au fost cei care au propus, vara trecută, ca cei care pot menține distanța socială să nu fie obligați să poarte mască, scrie metro.co.uk.

Noul decret al guvernului impune ca masca de protecție să fie obligatorie peste tot, în țară, fără excepție. Decretul este, însă, contestat de câțiva epidemiologi, care susțin că nu au fost identificate focare de COVID legate de statul la plajă, în mulțime.

Decretul vine pe fondul temerilor unui al patrulea val de coronavirus, după ce autoritățile au raportat 149 de cazuri noi la 100.000 de locuritori în ultimele 14 zile.

Cu toate acestea, și guvernul se teme ca nu cumva masca să devină un impediment pentru turismul din țară. În acest sens, Spania a insistat pentru eliberarea pașaportului de vaccinare, schemă care ar putea fi pusă în practică abia în iulie.

Deși nu sunt încă lămurite condițiile purtării măștii pe plajă, cert este că turiștii ar putea primi o amendă serioasă dacă nu au căile respiratorii acoperite corespunzător în timp ce fac plajă sau intră în mare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri