Compania Turism Felix SA, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), investeste in modernizarea si construirea de hoteluri, pentru a fructifica potentialul statiunii, a declarat Florin Serac, directorul general executiv al complexului.
"Daca Turism Felix ar fi avut anul trecut 1.000 de locuri de cazare, in hoteluri de trei stele, la standarde europene, compania Euromed ar fi adus din Germania aproape 16.000 de turisti", a spus Serac. In urma programelor de investitii in modernizare si extindere, Turism Felix ar putea obtine in trei, patru ani un profit de aproape 20 milioane lei, iar cifra de afaceri s-ar putea dubla, potrivit directorului general al complexului, citat de NewsIn.

Investitiile in 2006 s-au ridicat pana la 30 de milioane lei si au fost destinate modernizarii a aproape jumatate din capacitatea hotelurilor de stele. Programul de investitii viitoare va urmarii in principal mentinerea pragului de profit la cel putin 7,4 milioane lei in 2007.

Anul trecut hotelul International, de trei stele, a fost supus unei complexe modernizari, iar costurile proiectului s-au ridicat pana la circa sapte milioane de euro. Hotelul dispune de 340 de locuri, in 230 de camere, din care 110 camere duble, 80 camere single si 20 de apartamente. Din aprilie, odata cu inaugurarea hotelului International, sunt asteptati 1.500 de turisti germani, iar din toamna sunt asteptati 6.000 de turisti germani si austrieci. "Pentru acesti turisti vom practica, in 2007, preturi promotionale, de circa 34 de euro, in care sunt incluse cazarea, micul dejun si tratamentul", a spus Serac.

Tot anul trecut, a mai fost modernizat si hotelul Nufarul. in acest an va demara procesul de modernizare a hotelului Lotus, pe care dorim sa-l ridicam la rangul de trei stele, de la doua cate are in prezent, a mai spus Serac. "Proiectul se va intinde pana in 2008, iar costurile sunt preconizate sa depaseasca patru milioane de euro", spune directorul Turism Felix.

Compania va demara din toamna un proiect de circa 50 milioane lei, pentru constructia unui hotel de cinci stele, pentru care are deja o mare parte din bani si terenul aferent, a mai precizat Florian Serac.

"Este un proiect ambitios de pe urma caruia speram sa ne consolidam pozitia pe sectorul balneao-climateric, iar publicul tinta pe care mizam, pentru acest hotel, este format in proportie de circa 90% din turisti germani si austrieci", a mai spus Serac. Hotelul ar fi primul de aceasta categorie dintre cele aflate in portofoliul companiei, hoteluri care au doua si trei stele. "Avem un mare potential datorita proprietatilor superioare ale apelor din statiune, iar principalul lucru la care trebuie sa lucram, pentru a fi competitivi cu celelalte centre de renume din Europa, este infrastructura", a conchis Serac.

De asemenea, publicul tinta pentru cele 3.100 de locuri din complexul balneo-climateric s-ar putea modifica treptat, in sensul ca numarul pensionarilor veniti cu bilete de tratament prin casa de pensii s-ar putea diminua, in locul lor fiind asteptati pensionari din sistemul privat si mai multi turisti sanatosi, veniti sa se recreeze si nu neaparat sa se trateze, a declarat Mihai Fercala, presedintele companiei hoteliere.

Gradul de ocupare pe anul trecut pe intreg complexul a fost aproximativ 54%, cu un varf de 90% in lunile iulie, august, fiind disponibile doar opt hoteluri din cele zece ale companiei. Gradul de ocupare in statiune este destul de ridicat, comparativ cu media pe tara, deoarece domeniul balnear nu este afectat de sezonalitate, hotelurile fiind cautate pe toata perioada anului, a precizat Serac.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri