Delta Văcărești, cel mai mare spațiu verde din București cu o suprafață de 183 ha, este situată în partea de sud-est a Bucureștiului și poate fi vizitată pe două intrări: Splaiul Unirii 168 şi din Strada Săvineşti.

În zilele cu soare puternic este recomandat să începeți din Strada Săvinești (Șoseaua Oltenitei) pentru a putea admira peisajul fără să vă intre soarele în ochi.

Poți ajunge la Rezervatia Naturala Parc Vacaresti cu autobuzul (133, 243, 313, 381), metroul (M1 - statia Mihai Bravu) sau tramvaiul (1, 10) pentru intrarea din Splaiul Unirii 168. Cei care vin cu mașina trebuie să știe că vor găsi cu greu un loc de parcare în apropiere.

În Delta Văcărești puteți face plimbări pe jos și alergare, plimbări cu bicicleta, observarea naturii, activități foto-video.

Dacă folosiți aplicația Google Maps veți observa că în Delta Văcărești sunt mai multe drumuri, care împart suprafața în patru zone mari. Potecile au fost denumite: poteca „belvedere” şi poteca „printre bălţi".

Aleile au fost create în 2016 de un ONG format din voluntari (Asociația Parcului Național Văcărești). Tot aceștia au amenajat locuri de vizitare din lemn și au amplasat panouri cu informații despre Parcul Național Văcărești. Traseele pentru biciclete au fost deschise un an mai tărziu, în 2017. Bicicliștii, dar și pietonii pot da ocol Deltei Văcărești pe dig, suprafața fiind de 5,3 km.

Cel mai frumos traseu în interiorul Deltei Văcărești are 2,5 km și străbate principalele zone naturale ale parcului: zona de zăvoi, zona de lacuri, zona inundabilă de mlaștină, zone de vegetație scundă de câmp.

Este un traseu circuit care pornește de la Asmita Gardens iar la prima intersecție de drumuri se continuă la dreapta către centrul Deltei Văcărești. La această încrucișare de drumuri este o pajiște și un foișor de observare din lemn, care oferă perspectivă peste lacuri. Dacă continuați traseul veți vedea în partea dreapta un alt foișor ornitologic.

De pe panourile instalate de-a lungul potecii aflăm informații despre: păsările de zăvoi, viața acvatică, păsările de apă, herpetofaună, mamifere, arbori.

Administratorul Parcului Național Văcărești este Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate. Delta Văcărești este formată pe locul unei construcții hidrologice, care urma să fie un lac de acumulare, cu rolul de a proteja Bucureștiul de inundații.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri