Certificatul verde digital al putea fi funcţional la începutul sezonului estival, undeva la sfârşitul lunii iunie, potrivit comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean.

"Ambiţia noastră sau propunerea noastră ţinteşte începutul sezonului de vară. Sperăm ca undeva la sfârşitul lunii iunie el sa fie deja funcţional ca să poată fi utilizat de cei care doresc să călătorească în scopuri turistice, în primul rând, în sezonul estival. Rămâne însă această chestiune, trebuie văzut în funcţie de evoluţia epidemiei, de creşterea numărului de vaccinări, de situaţia de la un stat membru al altul, de la o regiune la alta, situaţie care e evaluată şi colorată, să spunem, de Centrul European de Controlul Bolilor, pentru că poţi să vii dintr-o regiune verde şi poţi să vii dintr-o regiune roşie, ceea ce face o mare diferenţă în felul în care ţi se restricţionează sau ţi se limitează libera circulaţia în interiorul unei ţări anume. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la nivelul întregii Uniuni Europene la începutul sezonului estival şi măsura în care va fi cu adevărat utilizat", a explicat Vălean la Digi 24, citat de Agerpres.

Întrebată dacă certificatul verde ar trebui reînnoit în cazul în care, după şase luni, unele ţări iau în calcul o nouă doză de vaccin, oficialul CE a răspuns că la un moment dat specialiştii în domeniul sănătăţii ar putea să spună că valabilitatea e de x luni şi că, prin propunerea legislativă, se consideră că un astfel de document ar putea fi reînnoit sau nu, până la finele epidemiei.

"Este vorba despre inexistenţa unor date ştiinţifice care să spună cât durează imunizarea propriu-zisă. Şi atunci este posibil ca acest certificat odată obţinut în urma vaccinării sau a trecerii prin boală, la un moment dat specialiştii în domeniul epidemiilor, al sănătăţii, să vină să ne spună că valabilitatea e de x luni. În principiu noi, prin propunerea legislativă, considerăm că un astfel de certificat ar putea fi folosit, reînnoit sau nu, până la sfârşitul epidemiei, urmând să vedem dacă în alte situaţii se poate găsi vreo utilitate anume", a spus Adina Vălean.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri