Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 22.04.2021, Hotărârea numărul 23 prin care a fost actualizată lista statelor și zonelor condiserate de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Grecia a intrat pe lista statelor galbene, cu o rată de incidență de 371,9/1000. Pe 21 aprilie, Grecia a înregistrat 3.010 cazuri noi și 86 de decese.

La începutul lunii martie, autoritățile elene anunțau că Grecia se va deschide turiștilor români în jurul datei de 15 aprilie, pentru ca aceștia din urmă să poată rezerva sejururi de Paște. Însă, se pare că măsurile de relaxare de pe teritoriul elen au dus la creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

”Agențiile de turism estimau că Grecia va intra pe lista galbenă și au sfătuit turiștii să nu se bazeze foarte mult pe o vacanță în statul elen. Prin urmare, așteptăm o nouă listă, ca să ne putem face planuri pentru vară”, a declarat Gabriela Peșeț, într-o discuție cu wall-street.ro.

Lista statelor de pe lista galbenă

Ce excepții sunt de la regula carantinei

Reamintim că de la măsura de carantinare pentru persoanele care sosesc din aceste state sunt prevăzute mai multe excepții.

Astfel, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:

  • au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doze și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România ;
  • au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară ;
  • rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri