Israelul si Grecia au fost cele mai cautate destinatii de catre cei care nu vor sa petreaca Pastele acasa. Si Delta a avut succes. Multe agentii de turism au epuizat biletele pentru aceste destinatii.

Numarul romanilor care au decis sa nu petreaca Sarbatorile de Paste acasa este mai mare ca in anii precedenti. Operatorii sustin ca s-a inregistrat un numar-record de clienti pentru aceasta perioada. Se considera ca un motiv il constituie faptul ca Pastele este in acest an pe 1 Mai. Surprinzator, destinatiile exotice au fost foarte solicitate. Astfel, au fost numerosi turisti care au optat pentru Egipt, desi nu este o tara crestina si nu poate fi vorba de sarbatorirea Pastelui in stil traditional.

Dintre destinatiile din tara cel mai mare succes l-a avut Delta Dunarii. A crescut si numarul celor care au ales statiunile montane sau litoralul.

Bataie pe Israel

Una dintre destinatiile preferate ale romanilor s-a dovedit a fi Israelul. „Biletele s-au epuizat de doua luni. Este pentru prima oara, dupa ani buni, cind se vinde asa de bine“, spune Ondina Dobriban, directorul de programe la Paralela 45. Cererea mare se poate explica prin pretul relativ mic al sejurului, aproximativ 600 de euro, dar si prin dorinta de a petrece Pastele chiar in locul in care a patimit Iisus. De un succes asemanator s-a bucurat si Sharm-ek Sheik. Multi au ales acest loc probabil mai mult pentru a se recrea decit pentru a petrece Pastele, dat fiind ca este intr-o tara musulmana. Ca si in anii precedenti, s-a vindut foarte bine Grecia, manastirile de la Muntele Athos dovedindu-se si in acest an un magnet pentru credinciosi. De asemenea, a fost cerere mare si pentru Italia sau Franta. S-a remarcat o crestere a numarului celor care vor sa viziteze Vaticanul.

Paste - in barca

In tara, un mare succes l-a avut oferta ANTREC de petrecere a Pastelui in pensiuni din Delta Dunarii. „S-au vindut toate locurile pentru Delta Dunarii si Covasna. De asemenea, a fost cerere mare la Bran-Moeciu, in nordul Moldovei si al Olteniei si in Marginimea Sibiului“, spune Maria Stoian, presedintele ANTREC. Cei care petrec Pastele in Delta vor merge la slujba de Inviere cu barca. Nici celelalte statiuni nu vor duce lipsa de vizitatori. „Segmentul turismului intern inregistreaza un trend crescator inca de anul trecut, cind numarul de turisti romani care au optat pentru pachete turistice interne a fost mai mare cu 30% pentru Litoral, respectiv cu 22% pentru statiunile montane“, informeaza Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism.

Locuri libere mai sint, insa se anticipeaza o epuizare a acestora, dat fiind ca multi romani isi cumpara excursiile in ultimul moment.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Dragos Anastasiu vinde Eurolines nemtilor de la DerTour