Nordis Travel, cea mai nouă agenție de turism de lux din România, a marcat relaxarea restricțiilor anti-pandemice prin turul ghidat Dor de București, prin care a dorit să le amintească românilor atracțiile turistice din Capitală. Astfel de tururi vor fi organizate lunar și oferite gratuit.

Turul „Dor de București” a pornit pe Calea Victoriei, de la Cercul Militar Național, a trecut pe lângă cofetăria și hotelul Capșa, Teatrul Odeon și Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” și a făcut un popas după Palatul Telefoanelor. Prilej de povești despre fostul Teatru Național, unde se află acum un hotel, care a reprodus fațada vechiului teatru, prăbușit în urma bombardamentelor din 24 august 1944. Următoarea oprire, lângă Biserica Kretzulescu, în dreptul statuii lui Corneliu Coposu - aflată într-un dialog simbolic cu statuia lui Iuliu Maniu, amplasată pe partea cealaltă a Căii Victoriei.

Lux nu înseamnă doar scump. Luxul poate fi definit prin experiența și emoțiile pe care ți le oferă o clădire istorică, o arhitectură deosebită sau un colț de stradă cu poveste.

Anca Drugan, Managing Partner și CEO Nordis Travel

Apoi, ghidul turului „Dor de București”, Ștefan Saris, i-a provocat pe turiști la o discuție în fața fostului Palat Regal - discuție despre marile figuri ale istoriei României moderne, despre Statuia lui Carol I și Biblioteca Centrală Universitară, cu impresionantul fond de manuscrise și carte veche distrus la revoluția din decembrie 1989. Turul a continuat pe strada Boteanu, pe lângă sediul Uniunii Arhitecților, Palatul Boteanu și Biserica Boteanu-Ienii, după care participanții la excursie au vizitat Palatul Cesianu Racoviță, unde se află în prezent casa de licitații Artmark. „Dor de București” înseamnă și dor de tablourile și sculpturile găzduite de Muzeul Național de Artă al României și, de asemenea, dor de casele pline de energie de la Muzeul Satului - următoarele episoade ale călătoriei de weekend.

Turul Nordis Travel s-a încheiat la un restaurant din nordul Capitalei, cu delicatese mediteraneene și cu anunțul că agenția va continua să ofere lunar tururi ghidate, de fiecare dată altfel, cu tematici diferite, pentru a arăta mereu ceva nou din splendoarea știută și neștiută a Bucureștiului. Fiecare astfel de eveniment va fi anunțat cu o săptămână înainte pe pagina de Facebook a agenției, astfel încât oricine să se poată înscrie.

Nordis Travel este o agenție de turism lansată recent de Nordis Group, grupul de firme cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux. Grupul de firme este format din 7 entități: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Real Estate, Nordis Architecture, Nordis Travel si Nordis Property Management.

Sursa foto: Nordis Travel/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri