Au început lucrările de reabilitare la Castelul Bánffy și a parcului adiacent din localitatea Răscruci, comuna Bonțida, prin accesarea de fonduri europene.

Lucrările de restaurare și conservare vizează zidurile interioare și exterioare, compartimentările, finisajele, instalațiile de utilități și componentele artistice. Ele au un termen de execuție de maximum 24 de luni, iar finanțarea proiectului este de aproximativ 27 000 de lei fără TVA, potrivit unui comunicat de presă.

Interiorul edificiului va fi dotat cu o bibliotecă/mediatecă, o sală multifuncțională pentru activități culturale, o sală de curs de mici dimensiuni, un birou de cercetare și unul administrativ, precum și grupuri sanitare. Totodată, la subsol va fi organizat un spațiu expozițional.

E o veste bună pentru clujeni, a început reabilitarea castelului din Răscruci. Valorificarea acestui obiectiv arhitectural cu o importanță istorică și culturală deosebită pentru județul Cluj și pentru întreaga Transilvanie va crește semnificativ atractivitatea zonei din punct de vedere turistic și va impulsiona dezvoltarea locală.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Parcul castelului va fi accesorizat

Lacul din incinta parcului va primi un ponton din lemn.

Vor fi refăcute porumbarul din mijlocul lacului și fântâna arteziană și va fi ridicat un pod peste canal.

Castelul Bánffy din Bonțida se află la 30 km de Cluj-Napoca. Supranumit în perioada sa de glorie Versailles-ul Transilvănean, castelul a fost construit treptat începând din secolul al XVI-lea, câștigându-și aspectul final la mijlocul secolului al XIX-lea. Familia Bánffy a intrat în posesia domeniul de la Bonțida în secolul al XIV-lea, prin donație regală. Cele mai importante etape ale construcției sale au fost cele realizate în stil renascentist și baroc, dar reședința nobiliară transformată în ansamblu castelar păstrează și elemente din perioada rococo, clasicistă și neogotică.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri