Începând cu data de 22 mai 2021, restricţiile de intrare în Ungaria au fost ridicate pentru cetăţenii români care prezintă adeverința de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, cetățenii români care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID – 19 eliberat de autoritățile competente din România, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra pe teritoriul Ungariei, fiind exceptați de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba română și în limba engleză (document bilingv), să fie eliberat de centrul de vaccinare din România, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalităţi.

În cazul cetăţenilor români care nu prezintă adeverinţa de vaccinare, se menţin în continuare condiţiile de intrare în Ungaria aplicabile cetăţenilor străini.

Autorităţile din Ungaria au anunţat că restricțiile de intrare pe teritoriul national - aplicate începând cu data de 1 septembrie 2020 - au fost prelungite până la data de 22 iunie 2021. Astfel, se menţin măsurile de control la toate secțiunile de frontieră terestră și aeriană ale Ungariei.

În acest context, cetățenii străini nu pot intra în Ungaria în scop de şedere, cu excepţia situaţiilor strict reglementate.

Categorii de persoane care pot călători în Ungaria fără restricții:

  • posesorii de pașapoarte diplomatice/de serviciu sau carnet de marinar;
  • conducătorii auto în cadrul traficului de marfă;
  • posesorii de pașapoarte simple în situația în care solicită intrarea în cadrul unei vizite oficiale (se certifică prin prezentarea documentelor oficiale);
  • persoanele care, la intrarea în Ungaria, certifică că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în termen de 6 luni înainte de data cererii de trecere a frontierei și în prezent sunt vindecate;
  • persoanele care prezintă, la intrarea în Ungaria, un certificat de imunitate valabil (emis conform Decretului Guvernului Ungariei nr. 60/2021), precum şi un document de călătorie indicat pe certificatul de imunitate. De asemenea, este permisă intrarea minorului (cu vârsta sub 18 ani) aflat sub supravegherea persoanelor menționate, care intră în Ungaria împreună cu acestea (detalii privind certificatul de imunitate în limba engleză pot fi consultate pe pagina Ministerului Justiției din Ungaria;
  • persoanele care prezintă, la intrarea în Ungaria, un certificat de imunitate valabil emis de un stat cu care Ungaria a încheiat un acord bilateral privind recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare;
  • cetăţenii români care prezintă adeverinţa de vaccinare împotriva COVID-19, eliberată de centrul de vaccinare din România, în limba română şi limba engleză.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri