Ministerul Afacerilor Externe a anunțat noile condiţii de intrare în Republica Turcia, în contextul pandemiei de COVID-19, acestea intrând în vigoare cu 1 iunie.

La data de 31 mai 2021, autoritățile turce au anunțat noi măsuri aplicabile călătoriilor în acest stat:

1. Persoanele care sosesc din sau care au călătorit în Afganistan, Bangladesh, Brazilia, Africa de Sud, India, Nepal, Pakistan sau Sri Lanka în ultimele 14 zile trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrare, fiind necesară respectarea măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile, în locuri special amenajate și indicate de Prefecturile competente. De asemenea, la finalul perioadei de carantină este necesară efectuarea unui test molecular tip PCR, iar dacă rezultatul acestuia este negativ, măsura se suspendă. În caz contrar, persoanele ale căror teste au rezultate pozitive vor fi plasate în izolare, măsura putând fi suspendată numai după efectuarea unui nou test, al cărui rezultat să fie negativ, după a 14-a zi de izolare.

2. Persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Iran, Egipt și Singapore trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Măsuri aplicabile persoanelor care sosesc din celelalte state

Testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai trebuie prezentat de către persoanele care sosesc pe cale rutieră, aeriană sau maritimă și nu se va impune măsura carantinei, dacă acestea prezintă un document emis de autoritățile statelor de domiciliu prin care dovedesc faptul că au fost vaccinate și că au trecut 14 zile de la efectuarea vaccinului (schema completă a vaccinării) sau prezintă un document oficial care atestă că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni (inclusiv România).

Persoanele care nu pot prezenta dovada infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau a vaccinării, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în țară sau al unui test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii în Turcia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri