Federația Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) organizația patronală din turismul românesc și din industria hotelieră, prin cifra de afaceri și numărul de angajați, reunind 4 din top 5 companii hoteliere din România după cifra de afaceri, fiind prezentă la nivel național în peste 41 localități (24 județe) și cumulând peste 16.500 camere în proprietățile hoteliere membre.

„Colaborarea cu FIHR și extinderea calității de membru HOTREC în România au venit într-un moment critic pentru industria noastră, când sprijinul reciproc, schimbul de informații și cele mai bune practici vor fi cruciale”, a declarat doamna Marie Audren, Director General HOTREC.

Pe 1 iunie 2021, a avut loc Adunarea Generală HOTREC, în cadrul căreia afilierea FIHR la HOTREC începând cu 1 ianuarie 2021 a fost confirmată oficial, în unanimitate de membrii HOTREC.

Pentru România, afilierea FIHR la HOTREC are loc în momentul potrivit și reprezintă o mare oportunitate de a ne dovedi rădăcinile europene și valorile comune.

Călin Ile, Președinte FIHR

HOTREC reprezintă industria hotelieră, a restaurantelor și a cafenelelor la nivel european. Sectorul numără în total aproximativ 1,8 milioane de întreprinderi, 99,5% fiind întreprinderi mici și mijlocii (91% sunt microîntreprinderi, adică angajează mai puțin de 10 persoane). Aceste companii reprezintă aproximativ 60% din valoarea adăugată. Industria asigură aproximativ 10 milioane de locuri de muncă numai în UE. Împreună cu celelalte industrii turistice, turismul reprezintă treia cea mai mare industrie din Europa. HOTREC reunește 44 de asociații naționale care reprezintă interesul acestei industrii în 33 de țări europene diferite.

FIHR este afiliată la Confederația Patronală Concordia, o confederație patronală reprezentativă pentru mediul de afaceri din România, reunind cele mai puternice federații sectoriale din economia românească și cuprinzând 7 din primele 10 companii după numărul de angajați și cifra de afaceri. Concordia este singură confederație patronală românească afiliată la International Organization of Employers și Business Europe.

FIHR este membru fondator al Alianței Pentru Turism (APT), o structură informală deschisă și constituită voluntar, din care fac parte 22 organizații patronal-profesionale importante din turismul românesc.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri