Turiștii britanici s-au repezit să se întoarcă din sejururile făcute în Portugalia înainte ca această țară să fie scoasă de pe lista verde de deplasări a Regatului Unit, lucru pentru care mai au patru zile la dispoziție. Aceasta a provocat o explozie a prețurilor la cursele aeriene, în vreme ce mai bine de 112 000 de britanici se află în situația respectivă, potrivit Bloomberg.com și Daily Mail.

Un zbor de trei ore cu British Airways din orașul Faro, aflat în binecunoscuta regiune Algarve, către aeroportul din Londra costă, în noaptea de luni, 711 lire, echivalentul a 1000 de dolari, a mai scris Bloomberg citând Skyscanner. În schimb pentru ziua următoare, când pasagerii acestei curse se vor afla într-o autoizolare de 10 zile, compania British Airways oferă bilete către Heathrow, celălalt aeroport din Londra, cu 80% mai ieftine.

Luați prin surprindere la mijlocul vacanței

Autoritățile britanice au luat prin surprindere companiile comerciale aeriene și turiștii joi, când au decis să înlăture Portugalia de pe lista verde a țărilor către care exista liberă trecere din țara insulară. Iar această implementare amintește de blocajul de vara anului 2020, când modificări bruște la regulile de carantină au forțat persoanele aflate în vacanță să se întoarcă grăbit acasă, anunțate din scurt.

„Guvernul și-a sucit propriile reguli și a ignorat principiile organizării, aruncând planurile oamenilor în haos”, a acuzat CEO-ul companiei EasyJet Plc, Johan Lundgren. „Această decizie taie efectiv Marea Britanie de restul lumii”, a adăugat managerul.

În urmă cu mai puțin de o lună, companiile aeriene din Regatul Unit s-au grăbit să adauge locuri disponibile în zborurile către Portugalia, când aceasta a rămas singura mare destinație de vară aflată pe lista verde a autorităților britanice privind deplasările în străinătate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri