Nu trebuie să alegi între munte sau mare

Nu trebuie să alegi între munte sau mare

Majoritatea românilor care aleg Turcia ca destinație de vacanță pe timpul verii este pentru că doresc ca timpului liber să îl petreacă în resort, de aceea și hotelurile oferă servicii mai bune și acordă o atenție mai mare inclusiv în ceea ce privește decorarea camerelor.

Dacă vrei să îți petreci vacanța pe plajă sau la piscină, într-un loc liniștit, Turcia este țara ideală pentru a te relaxa. Majoritatea hotelurilor au mai multe piscine, exterioare sau interioare, iar cele de cinci stele au chiar și plaje private.

Astfel turiștii pot alege dacă vor să își petreacă vacanță pe plajă sau la piscină. În hotelurile care oferă plajă privată, sezlongurile sunt gratuite, iar turiștii se pot plimba pe plajă chiar și până seara târziu. Cei care nu sunt cazați la hotelul respectiv nu au voie să acceseze plaja privată, un motiv în plus de siguranță pentru cei care se tem că lucrurile lor ar putea fi furate.

Un alt avantaj al geografiei din Turcia este că poți îmbina marea cu muntele. În stațiune Bodrum, localitate pitorească situată pe coasta egeeană, pe o peninsulă în apropierea insulei Kos, turiștii pot alege dacă vor să se relaxeze pe plajă sau dacă doresc să plece într-o drumeție pe munte.

Sursă foto: Wall-Street.ro

Turcia are o istorie și cultură bogată: ce poți vizita atunci când ieși din hotel

Turcia are o istorie și cultură bogată: ce poți vizita atunci când ieși din hotel

Deși Turcia este destinația potrivită pentru relaxare, există posibilitatea ca turiștii să se plictisească să rămână un sejur doar în hotel și poate sunt curioși să exploreze și să vadă ce are Turcia de oferit.

Dacă vrei să evadezi din hotel, dar dorești totuși să fii aproape de mare, în Marmaris se organizează excursii pentru a vizita Delta Dalyan. Turiștii pot pleca din portul din Marmaris într-o croazieră până în deltă. Însă, pentru o astfel de excursie, ar trebui să îți rezervi o zi întreagă.

În sudul Dalyanului, pe coasta Mediteranei, se află Iztuzu Beach, în apropiere de satul cu același nume, și este o zonă populară pentru plajă și înot. Această plajă mai este numită și Insula Țestoaselor deoarece este locul în care acestea își fac cuibul. Plaja și delta Daylan sunt protejate prin lege, ceea ce înseamnă că hotelierii nu pot dezvolta și extinde turismul în aceste locuri.

O altă atracție turistică populară în Turcia este Castelul din Bodrum, construit din 1402 de Cavalerii Ospitalieri. Castelul are patru turnuri cunoscute sub numele de turnuri engleze, franceze, germane și italiene, care poartă numele națiunilor responsabile de construcția lor.

Castelul a fost finalizat la sfârșitul secolului al XV-lea, urmând să fie preluat de Imperiul Otoman în 1523. Construcția a rămas sub ocupația imperiului timp de aproape 400 de ani. După ce a rămas gol de la Primul Război Mondial, la începutul anilor 1960, castelul a devenit Muzeul de Arheologie Subacvatică Bodrum.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Regim All Inclusive sau Ultra All Inclusive

Regim All Inclusive sau Ultra All Inclusive

Turcia este una dintre destinațiile preferate de români pentru vacanța de vară, mai ales pentru regimul său de all inclusive sau ultra all inclusive. Hotelurile pun la dispoziție turiștilor o serie de feluri de mâncare și din diferite bucătării din mai multe țări. Asfel, există feluri de mâncare pentru toate gusturile.

Hotelierii recomandă turiștilor să încerce mâncarea tradițională turcească în locul celei internaționale, cum ar fi vinetele lor gătite cu carne și ulei de măsline, diferitele tipuri de orez și börek - o variantă turcească a unui sufleu sau ștrudel din aluat cu umplutură picantă din carne tocată, brânză de oaie, spanac sau alte legume si pătrunjel.

Deși, de obicei, există un meniu standard, hotelierii spun că încearcă să își adapteze selecția de mâncare în funcție de turiștii care le trec pragul și de preferințele lor. De exemplu, dacă este o perioadă cu mai mulți turiști din Marea Britanie, vor avea la mic dejun feluri asemănătoare cu cele din Anglia.

Sursă foto: Wall-Street.ro

Vremea caldă și frumoasă până în octombrie

Vremea caldă și frumoasă până în octombrie

Deși în România vremea devine ceva mai răcoroasă spre sfârșitul lui septembrie, sezonul turistic din Turcia ține până la sfârșitul lui octombrie, începutul lui noiembrie. Atunci vremea nu este la fel de caldă ca în lunile iulie-august, iar prețurile sunt puțin mai mici față de sezonul de vârf.

Dacă în mod normal, în luna iulie, prețul pentru o cameră de două persoane la hotelul de cinci stele Liberty Fabay din Fethiye este de 200 euro pe noapte, în luna septembrie prețul ajunge până la 100 euro. Iar în cazul în care vrei să mergi în vacanță împreună cu copii, o cameră mare costă în iulie 270 euro, iar în septembrie ajunge la circa 200 euro.

Sursă foto: Pexels

Turcia este pe lista verde: nu mai trebuie să stai în carantină după ce te întorci în țară

Turcia este pe lista verde: nu mai trebuie să stai în carantină după ce te întorci în țară

Deoarece Turcia a intrat pe lista țărilor verzi, cei care se întorc în România nu mai sunt nevoiți să rămână în carantină timp de șapte zile. După ce au intrat în țară, turiștii nu mai trebuie să arate dovada vaccinării, doar înainte de plecarea în Turcia.

Pentru a putea intra în Turcia, turiștii trebuie să completeze cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării un formular tip HES cu:

  • Numele și prenumele
  • Codul numeric personal
  • Numărul de telefon
  • Adresa de e-mail
  • Locul unde își vor petrece vacanța
  • Lista cu țările în care au mai călătorit în ultimele zece zile.

Turiștii trebuie să prezinte pașaportul valabil minim șase luni de la data ieșirii din țară, un test PCR negativ sau dovada vaccinării.

Sursă foto: Pexels

Sursa foto: Pexels