Două refugii montane panoramice moderne, care vor înlesni accesul turiștilor către atracțiile din Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmas, au fost construite în cadrul unui parteneriat între mai multe asociații și organe administrative din Harghita și Neamț.

Cele două puncte de belvedere se află la altitudini de peste o mie de metri, la Piatra Poienii și muntele Ucigaș, sunt construite din lemn și aluminiu și sunt punctele finale ale unor trasee turistice - educative. Ele vor fi deschise publicului începând cu 25 iulie, după finalizarea întregii infrastructuri turistice.
Turiștii vor putea admira din cele două puncte de belvedere Cheile Bicazului, Piatra Altarului, Suhardul Mic și zona Lacului Roșu, până la creasta muntelui Hășmaș, a transmis Romsilva pe contul de Facebook.

Noile construcții au un rol triplu, de puncte de belvedere, cabină pentru pasionații de fotografii și refugiu montan

Dacă în mod normal refugiile alpine sunt construcții foarte simple și rudimentare, gândite să-i protejeze eficient pe cei adăpostiți, noile construcții din Piatra Poienii și Ucigaș sunt suspendate ingenios deasupra prăpastii și au ferestre largi pentru vizibilitate ridicată, oferind oportunități remarcabile pentru pasionații de fotografie și pentru cei care vor să admire frumusețile stâncilor din înaltul crestelor fără să se teamă că vor cădea.

Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor –Romsilva, are o suprafață de 7.072 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț, 6.557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone interzise de protecție strictă sau integrală.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri