CFR vinde bilete pentru calatorii in 30 tari

Romanii vor putea achizitiona bilete tip abonament care permit efectuarea de calatorii nelimitate cu trenul in 30 de tari din Europa incepand de duminica, tichetele avand o valabilitate cuprinsa intre cinci zile si 22 de zile, a informat CFR Calatori, potrivit NewsIn. Potrivit comunicatului, calatorii au la dispozitie doua oferte si anume InterRail Global Pass si InterRail One Country Pass.

InterRail Global Pass are o valabilitate de cinci zile (intr-un interval de zece zile), de zece zile (in interval de 22 de zile) de 22 de zile sau de o luna de zile pentru calatorii in 30 de tari europene, inclusiv Romania, si anume: Austria, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Italia, Luxemburg, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Republica Irlanda, Macedonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elvetia, Suedia,Turcia. De asemenea, tichetele pot fi folosite pe ferryboatul intre Italia si Grecia, exploatat de compania Attica.

Cealalta optiune, InterRail One Country Pass are o valabilitate de trei, patru, sase sau opt zile la alegere dintr-o luna de zile, pentru o singura tara. in aceasta oferta sunt incluse Austria, Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg), Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Grecia (inclusiv calatoriile cu ferryboatul intre Grecia si Italia exploatat de compania Attica), Ungaria, Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia sau Turcia.

Abonamentele InterRail care permit efectuarea de calatorii nelimitate cu trenul in 30 de tari din Europa vor costa pana la 800 euro in functie de valabilitatea biletului si destinatiile alese de pasageri.

Astfel, pentru oferta InterRail Global Pass, abonamentele de cinci zile vor fi cuprinse intre 249 euro la clasa a II a pentru adulti, 159 euro pentru studenti si 125 euro pentru copii. Tichetele cu valabilitate de zece zile vor costa intre 489 euro si 180 euro, iar cele pentru 22 zile intre 629 euro si 235 euro.

Cei care vor alege varianta continua, cu o valabilitate de o luna, vor plati 809 euro la clasa I si 600 la clasa a II a, preturile pentru studenti si elevi fiind cuprinse intre 300 si 400 euro.

Pentru biletele InterRail One Country exista patru niveluri de preturi. Astfel, cele mai scumpe abonamente InterRail One Country sunt cele pentru Franta, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, pretul fiind cuprins intre 255 si 400 euro la clasa I si intre 189 si 300 euro la clasa a II a, in functie de valabilitatea tichetului. Elevii si studentii vor plati intre 95 si 200 euro.

Cele mai ieftine abonamente sunt pentru Bulgaria, Cehia, Macedonia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Pentru una din aceste tari, calatorii vor plati intre 66 si 160 euro la clasa I, in functie de valabilitatea tichetului. Abonamentele la clasa a II a vor costa intre 50 si 120 euro. Preturile pentru studenti si elevi vor fi cuprinse intre 30 si 80 euro.

Biletele emise electronic se pot cumpara din 70 puncte de vanzare din reteaua CFR, agentii de voiaj si statii CFR care sunt deschise traficului international.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri