Turcia este vedeta resorturilor all inclusive de lux, iar în vara lui 2021, turcii primesc turiștii români fie cu adeverința de vaccinare, fie cu test PCR negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie, fie cu adeverință care să ateste infecția cu COVID în ultimele 6 luni. Prin urmare, iată cinci dintre cele mai frumoase plaje din Turcia, care nu sunt de ratat în 2021.

Plaja Kleopatra - Alanya

Plaja Kleopatra este plaja cu cel mai fin și auriu nisip. Este o plajă foarte bine îngrijită și e numai bună de o zi la soare cu familia sau prietenii. Turiștii pot veni cu prosopul sau pot închiria un șezlong, dar pentru care ar trebui să achite 10 euro pe zi, potrivit europeanbestdestinations.com.

Sursa Foto: Unsplash.com

În plus, plaja este recunoscută pentru apa turcoaz, care se îmbină cu nisipul cald.

Alanya, regiunea în care se află plaja, este un oraș în sudul Turciei, pe litoralul Mării Mediterane, situat la 140 kilometri est de Antalya, unul dintre locurile luate cu asalt de români.

Plaja Icmeler - Marmaris

Și Marmaris este o destinație căutată de români, unde pot ajunge fie cu avionul, fie cu autocarul.

Plaja Icmeler este o plajă cu nisip fin, înconjurată de multe restaurante cu prețuri foarte bune la mâncare. Este și aceasta o plajă curată, unde turiștii pot veni cu prosopul sau pot închiria șezlong.

Sursa Foto: myicmeler.net

La 15 minute de resortul din Marmaris, unul dintre cele mai mari din Turcia, plaja poate conduce turiștii și către alte zone din regiune, pe care le pot descoperi pe cale maritimă, cu barca.

Plaja Kaputas - Kas

Considerată una dintre cele mai frumoase plaje turcești, Kaputas ar trebui să se afle pe lista oricărui turist care își face vacanța în Turcia. Pe lângă faptul că este frumoasă, la plajă se poate ajunge cu foarte mare ușurință, iar o zi la soare poate fi petrecută la costuri nu foarte ridicate.

Sursa Foto: Üni.Gezginler/ Facebook

Pe plajă există un restaurant (de dimensiuni reduse, ce-i drept) care are produse la prețuri acceptabile. În plus, un șezlong pe zi costă mai puțin de 3 euro.

Plaja Kaputas este localizată pe D400, drumul care duce către Kas. În timpul călătoriei, turiștii pot vizita și plaja Ölüdeniz, care se află la aproximativ o oră de plaja Kaputas.

Plaja Olüdeniz - Olüdeniz

Dacă tot am menționat plaja Olüdeniz mai sus, și aceasta face parte din topul celor mai frumoase plaje din Turcia.

Apa turcoaz de la Olüdeniz își așteaptă turiștii cu nerăbdare în această vară. Plaja este înconjurată de localuri sau restaurante, cu mâncare bună, unde turiștii pot petrece timpul cu familia sau prietenii.

Sursa Foto: Üni.Gezginler/ Facebook

Dacă există și adolescenți în grupul turiștilor, înotatul în laguna albastră este principala recomandare, mai ales dacă valurile nu sunt puternice.

În plus, fiind declarată rezervație naturală, construcțiile sunt interzise în această zonă, deci plaja nu își va pierde din naturalețe.

Plaja Kelebekler Vadisi - Fethiye

Plaja Kelebekler Vadisi este poziționată în incredibila Vale a Fluturilor (Butterfly Valley), unde fluturii vin pentru a-și depune oulele.

Sursa Foto: Kelebekler Vadisi/ Facebook

Plaja este înconjurată de stânci, iar accesul pe cale terestră nu este indicat tuturor turiștilor. Însă peisajul din vârful stâncilor, dacă turiștii reușesc să ajungă acolo, este numai bun de imortalizat într-o fotografie.

Reguli pe plan intern

Începând cu data de 1 iulie 2021, ora 05:00, carantina de noapte și din weekend, precum restricțiile privind călătoriile interurbane, indiferent de ziua săptămânii, nu mai sunt aplicate.

Restaurantele sunt deschise cu program normal și cu respectarea normelor de siguranță impuse de pandemie.

Mall-urile/centrele comerciale și piețeleși-au reluat activitatea normală.

Se reia activitatea cazinourilor, a tavernelor, a pub-urilor, a cafenelelor (mai puțin a celor pentru narghilea, care rămân închise până la noi decizii), a cinematografelor, a internet cafe-uri, a locurilor pentru jocuri electronice, a sălilor de biliard, a piscinelor, a sălilor de sport, a băilor turcești, a saunelor și a saloanelor de masaj, a parcurilor de distracții și a parcurilor tematice, potrivit MAE.

Nu în ultimul rând, Turcia se află pe lista verde, deci, la întoarcerea în România nu este necesară prezentarea adeverinței de vaccinare sau a unui test negativ.

Sursa foto: Muhammed Ballan/ unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri