FlixBus anunță o nouă etapă de extindere a rețelei verzi din România și lansează o gamă largă de călătorii din București spre litoralul bulgăresc. Începând cu 22 iulie, românii vor putea călători direct spre unele dintre cele populare destinații de vacanță din Bulgaria.

Șapte destinații de vacanță de pe litoralul Bulgariei, precum Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Varna, Obzor, Burgas, Albena și Kavarna vor putea fi vizitate cu autocarele verzi.

FlixBus va pune la dispoziția călătorilor două curse, una pe timp de zi și una de noapte. Autocarele vor circula de 3 ori pe săptămână în sezonul estival până pe data de 5 septembrie.

Călătoriile pot fi deja rezervate prin intermediul site-ului sau aplicației FlixBus, cât și din agențiile de turism partenere FlixBus.

Vacanță pe plajele din Bulgaria în mai puțin de 4 ore, fără mașină

Călătorii vor putea ajunge la cea mai apropiată destinație de pe litoralul bulgăresc, Varna, în mai puțin de 4 ore din București.

Cei care aleg o vacanță în stațiuni precum Nisipurile de Aur, Kavarna sau Albena, se vor putea bucura de priveliștea plajelor în jurul prânzului. În cazul conexiunilor de noapte, autocarele verzi ajung dimineața în Obzor, Sunny Beach sau Burgas, la timp pentru ca turiștii să se poată bucura de plajă și de mare.

În autocarele FlixBus, pasagerii au acces gratuit la Wi-Fi, cât și la portalul de divertisment care oferă posibilitatea a urmări filme, de a citi cărți electronice sau de a asculta cărți audio în timpul călătoriei.

„Am creat o ofertă cu o gamă largă de călătorii spre cele mai populare stațiuni de pe litoralul din Bulgaria. În acest an, am decis să oferim din timp posibilitatea de a efectua rezervări pentru ca toți cei care își plănuiesc vacanțele să poată lua în calcul și călătoria cu autocarul. Pasagerii pot opta pentru curse cu plecări atât pe timp de zi cât și de noapte, o soluție potrivită pentru turiștii care vor să economisească timp și bani”, a declarat Adrian Rășoiu, reprezentant FlixBus România.

Oferte pentru vacanțe în Bulgaria

Prețurile biletelor FlixBus sunt dinamice (un sistem similar cu cel al companiilor aeriene), acestea variind în funcție de momentul în care este efectuată rezervarea și de gradul de cerere sau ocupare al autocarelor.

Pentru rutele noi lansate, iată cele mai mici prețuri per segment de călătorie pentru fiecare destinație:

  • București - Varna – 69,99 lei,
  • București - Nisipurile de Aur – 69,99 lei,
  • București - Burgas – 89,99 lei,
  • București - Albena – 69,99 lei,
  • București - Kavarna – 76,99 lei,
  • București - Sunny Beach – 89,99 lei,
  • București - Obzor – 69,99 lei.

Îmbunătățirea conexiunilor între România și Bulgaria

În prezent, operatorul de servicii de mobilitate oferă curse internaționale directe spre 14 țări din Europa. Potrivit cifrelor FlixBus pre-pandemie, Bulgaria a fost a treia cea mai populară destinație de călătorie pentru românii care călătoresc cu autocarul pe rute internaționale.

FlixBus oferă curse cu plecare din București și spre Sofia, o altă destinație populară de city-break pentru turiștii români.

Extinderea rețelei verzi spre stațiunile de pe litoral reflectă interesul crescut al pasagerilor pentru aceste destinații, mai ales în perioada de vară. În 2019, Sofia s-a aflat în top trei cele mai populare destinații pentru pasagerii care călătoresc autocarele FlixBus din România, după Budapesta și Viena. Printre noile conexiuni care vor fi adăugate din 22 iulie se mai numără încă trei alte orașe din Bulgaria – Ruse, Razgrad și Schumen.

Călătoria cu autocarul reprezintă una dintre cele mai sustenabile alternative de călătorie pe distanțe lungi. De exemplu, amprenta de carbon pentru o călătorie cu autocarul din București în Sofia este de până la opt ori mai redusă în comparație cu o călătorie cu avionul. Potrivit calculelor atmosfair, un pasager care călătorește cu autocarul pe această rută va avea o amprentă de 10.9 kg/CO2 în momentul în care optează pentru autocar. În comparație, impactul asupra mediului crește la 27 kg/CO2 în cazul călătoriei cu trenul, la 57.7 kg/CO2 pentru călătoriile cu autoturismul și la 88.6 kg/CO2 dacă aleg călătoriile cu avionul.

Pentru a relua operațiunile în mod sigur, operatorul de servicii de mobilitate a implementat măsuri stricte de igienă și de siguranță la bordul autocarelor sale. Astfel, toate autocarele sunt dezinfectate complet după fiecare călătorie. Controlul digital al biletului și prezența dezinfectantului pentru mâini în autocar sunt alte două proceduri care au fost implementate de către FlixBus.

Flexibilitatea în momentul rezervării este importantă pentru călători, iar aceștia au posibilitatea de a-și modifica biletul cu până la 15 minute înainte de plecare.

Sursa foto: FlixBus/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri