Turnul Eiffel s-a redeschis turiștilor după o perioadă de aproximativ nouă luni de închidere, cea mai lungă perioadă de inactivitate de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Ascensoarele „Doamnei de Fier” vor începe să revină la viață, transportând turiștii până în vârf, la 300 de metri înălțime. Capacitatea zilnică de transport va fi restricționată, totuși, ținând cont de pandemia de COVID și răspândirea rapidă a variantei Delta. Prin urmare, maximum 13.000 de turiști vor putea vizita, zilnic, turnul, scrie France24.

În plus, pentru a putea vizita Turnul, începând cu 21 iulie, turiștii vor fi nevoiți să prezinte fie adeverința de vaccinare, fie un test negativ COVID, după cele mai noi reglementări ale Guvernului.

Biletele s-au vândut online, iar Jean-François Martins șeful companiei care are în grijă Turnul a precizat că s-a observat foarte bine lipsa turiștilor britanici, în timp ce americanii au fost în procent de 15%, alături de alți câțiva din Asia.

Jumătate dintre vizitatori sunt francezi, urmați de italieni și spanioli, în cazul cărora numărul crește.

Cea mai mare problemă a Turnului o constituie, în prezent, situația financiară, cauzată de pandemie. Martins încearcă să atragă fonduri de încă 60 de milioane de euro cash, în 2020, venitul fiind de 25 de milioane de euro (o scădere de 75%).

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri