Qatar Airways a fost desemnată cea mai bună companie aeriană anul acesta, felul în care linia de lux a răspuns la criza COVID-19 fiind un element esențial luat în considerare de agenția de rating australiană AirlineRatings.com.

Pentru realizarea clasamentului au fost luați în calcul factori precum vârsta echipajului de zbor, recenziile pasagerilor și oferta de produse a liniilor aeriene. În plus, anul acesta au fost luate în considerare și măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Qatar Airways a fost apreciată și pentru zborurile de repatriere pe care le-a făcut în 2020, ajutând astfel călătorii blocați în anumite țări din cauza măsurilor anti-pandemie luate de guverne.

Singapore Airlines se află pe locul al treilea, după ce în 2019 se aflase pe prima poziție în clasament.

AirlineRatings.com a acordat și premii separate în funcție de criterii specifice de evaluare. Astfel, premiul pentru cele mai bune servicii first class a fost acordat Singapore Airlines, premiul pentru cel mai bun echipaj a fost acordat Virgin Australia, iar premiul pentru cel mai bun airport lounge a fost acordat companiei Qantas.

De asemenea, EasyJet a primit premiul pentru cea mai buna linie aeriană low cost din Europa, în vreme ce Southwest a câștigat același premiu pentru cele două continente americane.

Top 20 companii aeriene

  1. Qatar Airways
  2. Air New Zealand
  3. Singapore Airlines
  4. Qantas
  5. Emirates
  6. Cathay Pacific
  7. Virgin Atlantic
  8. United Airlines
  9. EVA Air
  10. British Airways
  11. Lufthansa
  12. ANA
  13. Finnair
  14. Japan Air Lines
  15. KLM
  16. Hawaiian Airlines
  17. Alaska Airlines
  18. Virgin Australia
  19. Delta Air Lines
  20. Etihad Airways

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri