Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos.

Sursa Foto: CERT-RO/Facebook

Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri. Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în care în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii, fiind GRATUIT.

Un alt turist român a reclamat că a trebuit să achite 49 de euro pentru PLF, primind chiar și confirmarea plății pe email.

Sursa Foto: Facebook/ Vacanțe în Grecia: info utile

Wall-Street.ro a luat legătura cu Georgios Stafylakis, directorul biroului local al Organizaţiei Naţionale a Turismului din Grecia, care a declarat că nu a primit vreo plângere, în acest sens, din partea turiștilor. În plus, acesta recomandă celor care întâmpină astfel de situații să se adreseze Poliției.

”Este o chestiune care ține de poliție. PLF-ul este doar un formular, iar completarea acestuia este GRATUITĂ. În plus, în ultima perioadă, având în vedere numărul mare de solicitări, acesta poate fi completat chiar și în ziua călătoriei, nu mai este obligatoriu acel termen de 24 de ore. Codul QR poate fi trimis imediat”, a declarat Stafylakis.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri