Aeroportul Transilvania Targu Mures a deservit, in luna martie, 12.162 de pasageri cu 243 miscari de avioane, cifre ce reprezentau traficul aerian desfasurat in intreg anul 2005, a declarat, miercuri, directorul aeroportului, Stefan Runcan.

El a precizat ca majoritatea traficului aerian provine din operarile internationale asigurate de Wizzair si Malev. Aeronavele folosite provin din noua generatie Airbus 320, cu 180 de locuri si respectiv Boeing 737-800, cu 168 de locuri, ce au o greutate de pana la 72 de tone si zboara cu o viteza de croaziera de 830 km/ora, potrivit NewsIn.

Un alt record doborat este depasirea pragului de 300 de miscari in zborurile cu acesti mastodonti aerieni ce, in depline conditii de securitate si siguranta aeriana, au depasit pragul psihologic de 30.000 de pasageri transportati in mai putin de un an in activitatile individuale de pe Aeroportul Transilvania, a spus Runcan.

Companiile Wizzair si Malev au operat la capacitatea maxima de transport pasageri a gigantilor aerieni in uz, fara locuri libere, pe relatiile Barcelona, Budapesta si Roma. Conducerea aeroportului se declara optimista in ceea ce priveste evolutia activitatii. Trecerea la programul de vara din 25 martie 2007 creaza premizele depasirii, in continuare, a recordurilor de crestere a traficului aerian de pana acum din toate timpurile de activitate a Aeroportului Transilvania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
CORONAVIRUS| Ryanair reduce cu până la 25% numărul zborurilor către ITALIA
Setari Cookie-uri