Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat incheierea unui acord de infratire cu orasul Sankt Petersburg, pentru a aduce turisti rusi pe litoralul romanesc

Radu Mazare a declarat spus ieri ca protocolul prevede colaborarea cu autoritatile din Sankt Petersburg, iar la inceputul lunii mai reprezentanti ai agentiilor de turism si ai Camerei de Comert din orasul rusesc vor vizita obiectivele turistice de pe litoralul Marii Negre.

Edilul a adaugat ca spera sa poata coopera cu membrii noului Guvern, pentru promovarea turismului. "Daca vor exista oameni destepti, interesati, si ma refer la societatile de turism si Ministerul Turismului, eu va garantez ca in doi ani putem umple litoralul cu turisti rusi", a spus Mazare citat de NewsIn. Edilul a adaugat ca, pentru acest lucru, este necesara promovarea litoralului romanesc in Rusia, pentru ca lipseste cu desavarsire si nu se stie nimic despre Romania.

"Eu nu stiu unde se duc si unde s-au dus banii Ministerului Turismului. Poate acum cu ocazia schimbarii noului guvern, eu am sa incerc sa am o discutie, si va spun ca aceasta infratire cu Sankt Petersburg poate fi un pas serios in exploatarea turismului in zona noastra", a afirmat primarul Radu Mazare.

Protocolul incheiat ieri vine in continuarea contractelor incheiate de hotelierii din Mamaia cu agentiile de turism. Saladin Agiacai, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, declara in urma cu o luna ca numarul turistilor straini din aceasta statiune va creste, in sezonul estival 2007, principalul motor al acestei cresteri urmand sa fie afluxul de turisti ex-sovietici. El a precizat ca runda finala a bursei de turism a avut ca rezultat contractarea in regim charter a unui numar mai mare de locuri, fata de anul trecut. Saladin Agiacai a mai precizat ca nu are inca o cifra exacta, dar ca aceasta crestere va fi de circa 20-30% si se bazeaza pe numarul mai mare de vanzari catre turistii din tarile spatiului ex-sovietic.

Prin contractele respective, agentiile de turism garanteaza ocuparea unui numar de camere, pe o durata de 85 de zile, iar potrivit sursei citate exista unitati hoteliere care au anulat contracte de pe piata interna, pentru a vinde locurile catre ex-sovietici.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia considera ca hotelierii sunt mult mai interesati de astfel de contracte, pentru ca primesc banii pe camerele vandute, chiar daca agentiile nu reusesc sa aduca un numar suficient de turisti, care sa le ocupe pe toate. In plus, avansul pentru prestatiile turistice este de 50%, platibil la data de 1 mai, restul urmand a fi achitat la 1 august. Saladin Agiacai a afirmat ca solicita autoritatilor centrale sa gandeasca un mod de acordare in regim rapid a vizelor turistice pentru vizitatorii care vin pe aceste contracte.

"Daca nu avem grija de acesti turisti, la anul se vor orienta pe alte destinatii, mult mai flexibile, precum Turcia, care le da vize la frontiera. Daca la noi dureaza 20 de zile acordarea vizei, evident ca vor prefera sa mearga in alte parti", a adaugat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primul deces din cauza coronavirusului in Europa
Setari Cookie-uri