Castelul Houska - Cehia

Castelul Houska - Cehia

Ar putea acest castel, aparent obișnuit, să fie, de fapt, poarta spre Iad? Se pare că da, conform legendei locale. Castelul Houska se găsește în Blatce, Republica Cehă și datează din secolul al XIII-lea.

În prezent, este considerat unul dintre cele mai bântuite locuri din lume. Conform folclorului, Castelul Houska a fost construit peste o gaură atât de adâncă încât nimeni nu putea vedea fundul. Noaptea, creaturi întunecate se târăsc din groapă, trăgând călătorii nefericiți până în adâncul ei.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Stonehenge - Marea Britanie

Stonehenge - Marea Britanie

Stonehenge este, fără îndoială, unul dintre cele mai misterioase locuri din Europa. Monumentul preistoric poate fi găsit pe câmpia Salisbury din Wiltshire, Marea Britanie, și datează din jurul anului 2500 î.Hr.

Cu toate acestea, modul în care a ajuns să fie situl a nedumerit istoricii, deoarece pietrele mai mari sarsen au fost achiziționate de la 32 de kilometri distanță și cântăresc, în medie, 25 de tone per bucată, iar pietrele albastre mai mici au venit toate de pe dealurile Preseli din Țara Galilor.

Sunt voci care spun că au fost transportate folosind sistemul de canale din Marea Britanie. În 2019, studenții au descoperit că oamenii ar fi putut folosi sanii lubrifiate cu grăsime de porc pentru a le ridica în poziție.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Pădurea Strâmbă - Polonia

Pădurea Strâmbă - Polonia

Pădurea Strâmbă (Crooked Forest) se află chiar la sud de orașul polonez Szczecin.

Aici veți găsi peste 400 de pini care nu seamănă cu niciunul din cei pe care i-am mai văzut până acum. Fiecare copac are trunchiul îndoit. Arboricultorii au dezbătut cauzele acestui peisaj din altă lume, dar până acum nimeni nu a putut să-l explice.

În timp ce unii sugerează că trunchiurile strâmbe au fost cauzate de furtuni de zăpadă torențiale, alții cred că lemnarii locali și-au creat propria tehnică unică de creștere.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Peștera Albastră - Italia

Peștera Albastră - Italia

Chiar lângă insula italiană Capri, există o peșteră marină încântătoare, pe numele ei, Blue Grotto. Grota magică, care este aproape prea îngustă pentru a avea acces, se mândrește cu o strălucire albastră orbitoare pentru care mulți localnici dau vina pe monștri sau spirite rele.

De fapt, grota obișnuia să îngrozească localnicii până la punctul în care era evitată în mod activ. Astăzi, culoarea uimitoare a peșterii poate fi explicată prin știință și a devenit o atracție turistică.

Sub apă se află o mică deschidere, prin care soarele filtrează lumina, oferind interiorului o strălucire albastră naturală.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Fairy Glen - Scoția

Fairy Glen - Scoția

Timp de secole, Fairy Glen de pe Insula Skye, Scoția, a fost legată de creaturi magice - a fost chiar locul de filmare pentru filmul de aventuri fantastice, Stardust.

În ciuda faptului că nu există legende reale care să implice zâne, mulți cred că zona a fost creată de forțe ale lumii.

Unii au pretins că se simt urmăriți de creaturi nevăzute în timpul călătoriilor lor în zonă, dar topografia sa poate fi explicată destul de ușor. Turnurile de stâncă, asemănătoare unui castel, sunt rezultatul unei alunecări de teren străvechi.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Castelul Bran - România

Castelul Bran - România

Are și România misterele ei, Castelul Bran fiind unul dintre acestea și totodată, unul dintre principalele obiective turistice când vine vorba despre regiunea Transilvaniei.

Legătura Castelului cu romanul de groază clasic, Dracula, este doar unul dintre motivele pentru care este învăluit în mistică.

Potrivit legendei, domnitorul sângeros, Vlad Țepeș, a fost închis între zidurile medievale ale castelului în secolul al XV-lea. Folclorul local spune, de asemenea, despre strigoi care se ridică din morți pentru a se hrăni cu sânge uman în fiecare noapte.

Chiar dacă aceste povești nu sunt adevărate, atracția gotică a Castelului Bran este incontestabilă.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Sursa foto: Shutterstock