Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) este nemultunita de desfintarea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) si cere infiintarea unui secretariat de stat in domeniu la ministerul care a preluat atributiile acestei institutii, dar care nu a stabilit ce se va intampla cu acest sector.

Vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca se prefigureaza o perioada in care turismul va fi sacrificat, dupa ce Autoritatea Nationala pentru Turism a fost desfiintata prin Ordonanta de urgenta care priveste noua formula de organizare a Guvernului, aparuta joi in Monitorul Oficial.

Prin aceeasi Ordonanta de urgenta, ANT a trecut de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului la noul Minister pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Contactat telefonic de NewsIn, Iuliu Winkler, noul secretar de stat al ministerului nou-infiintat, a declarat ca el se va ocupa de Comert, precizand insa ca ministerul va mai avea inca o functie de secretar de stat. Informatia a fost confirmata de noul ministrul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii liberale, Ovidiu Silaghi, care a precizat, pentru NewsIn, ca la inceputul saptaminii viitoare se va intalni cu premierul Calin Popescu Tariceanu pentru a discuta despre desemnarea celui de-al doilea secretar de stat al ministerului, dar nu stie deocamdata care vor fi domeniile pe care le va prelua acesta.

Referitor la desfiintarea ANT, ministrul Ovidiu Silaghi a declarat ca, incepand de vineri si pana la definitivarea organigramei ministerului, documentele fostei Autoritati vor fi semnate de el si de fostul sef al ANT, Monica Barbuletiu. Ministrul a tinut sa sublinieze ca va acorda o importanta deosebita turismului si ca, inainte de deschiderea oficiala a sezonului estival, prima deplasare in teritoriu pe care o va face in noua sa calitate va fi pe litoral.

Deputatul PNL de Constanta George Dragomir a declarat, la randul lui, ca a avut deja discutii cu ministrul Ovidiu Silaghi despre turismul de pe litoral. Ovidiu Silaghi va discuta la Constanta cu un grup de lucru format din reprezentanti ai asociatiilor din turism, pentru consultare reciproca in domeniu, a precizat deputatul George Dragomir.

Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) s-a aflat in subordinea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului pana la sfarsitul anului 2005, cand a trecut in subordinea directa a primului-ministru.

ANT avea ca atributii implementarea programelor anuale privind promovarea turismului si dezvoltarea infrastructurii din turism, precum si promovarea turistica Romaniei pe pietele interne si externe. De asemenea, ANT autoriza agentii economici si personalul de specialitate din turism, avand atributii si in ceea ce priveste clasificarea hotelurilor, restaurantelor sau pensiunilor.

Organigrama institutiei prevede un numar de aproximativ 100 de posturi, conducerea fiind asigurata de un secretar de stat. La sfarsitul lunii decembrie, premierul Tariceanu a numit-o in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Turism, pe Monica Mihaela Barbuletiu, dupa mai multe luni de dispute pe marginea ocuparii acestei functii, incepute odata cu demisia fostului presedinte ANT, Ovidiu Marian.

Monica Mihaela Barbuletiu este sotia deputatului liberal Tiberiu Barbuletiu (euroobservator) si, inainte de a fi numita in aceasta functie, a fost director al Societatii Feroviare de Turism CFR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri