Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus și perturbările în orarul companiilor aeriene continuă să afecteze planurile multor călători din întreaga lume, iar teama că zborul poate fi anulat sau amânat și că banii nu mai pot fi recuperați persistă încă în rândul turiștilor români, deși restricțiile sunt tot mai puține. Conform specialiștilor Vola.ro, temerile acestea au un fundament solid: unul din trei zboruri a suferit modificări de orar sau chiar anulări în ultimul an, iar călătorii afectați de aceste schimbări au fost nevoiți să aștepte, în medie, între 30 și 60 de zile pentru rambursare din partea companiei aeriene. În acest context, pentru a veni în sprijinul clienților săi, Vola.ro lansează serviciul Fast Refund, cu ajutorul căruia pasagerii aflați în astfel de situații își pot primi banii numerar în maximum 7 zile.

Unul din trei zboruri a fost modificat în ultimul an. Pasagerii așteaptă uneori chiar și mai mult de 90 de zile pentru rambursare, rambursare ce ia de cele mai multe ori forma de voucher. Potrivit specialiștilor Vola.ro, schimbările impuse de autorități la nivel mondial în ultimul an, au determinat un număr crescut de instabilități cu privire la operarea zborurilor, una din trei curse fiind anulată sau modificată de companiile aeriene, dând peste cap programul pasagerilor.

În sezonul estival, procentul a fost chiar mai ridicat, depășind pragul de 35%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, când doar maximum 5% dintre zboruri sufereau modificări sau anulări.

Toate acestea, cumulate cu teama de coronavirus și starea generală de anxietate generată de toate restricțiile și schimbările de ultim moment au creat turiștilor români o stare de neîncredere pe care jucătorii din turism se străduiesc să o combată.

Agenția de turism online Vola.ro va returna banii în termen de 7 zile pasagerilor ce achiziționează serviciul Vola Fast Refund

Vola.ro lansează serviciul Vola Fast Refund, disponibil tuturor pasagerilor care efectuează rezervări prin intermediul site-ului Vola.ro. Achiziționând acest serviciu adițional, toți pasagerii ale căror zboruri sunt anulate sau modificate, sunt notificați de către Vola în cel mai scurt timp cu privire la schimbările apărute și li se oferă asistență pentru a identifica cea mai bună alternativă de călătorie de la compania aeriană, fără costuri suplimentare.

În cazul în care nu se mai dorește efectuarea călătoriei, Vola.ro returnează banii în contul clientului în maximum 7 zile. În cazul în care turistul dorește să-și continue călătoria există și opțiunea emiterii un voucher rapid ce poate fi folosit pentru a cumpăra orice alt zbor cu orice companie aeriană și astfel itinerariul să nu fie întrerupt.

Când poate fi folosit și cât costă serviciul Vola Fast Refund?

Pot beneficia de serviciul Vola Fast Refund clienții care au adaugat această opțiune odată cu efectuarea rezervării și se aplică ori de câte ori zborurile rezervate pe Vola.ro suferă modificări sau anulări prin decizia companiilor aeriene. În calculul sumei totale rambursate se ia în considerare atât prețul biletelor de avion, cât și cel al bagajelor, taxa de check-in, costul locurilor preferențiale. Practic, singurele costuri neacoperite de Vola Fast Refund sunt cele ale asigurării medicale.

„În ultimele 18 luni ne-am confruntat cu un număr de anulări și reprogramări de zboruri fără precedent și am realizat cât poate fi de anevoioasă procedura de rambursare. Prin Vola Fast Refund ne propunem să îi scutim pe turiștii români de procesul dificil de rambursare cu compania aeriană, încercând, totodată, să minimizăm riscul ca planurile lor de călătorie să fie afectate”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie si low-cost, opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners.

Sursa foto: Vola.ro/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri