În ciuda pandemiei, Germania a anunțat că iarna aceasta, SPA-urile și centrele de relaxare și tratament din întreaga țară vor fi deschise, așteptând, în continuare, turiști din toate colțurile lumii și respectând toate măsurile de prevenție și distanțare impuse de pandemie. Germania are peste 900 de centre de relaxare și spa-uri, fiind unul dintre motivele principale de călătorie pentru turiști din lumea întreagă și inclusiv pentru români.

Germania, denumită și țara SPA-urilor, are peste 350 de orașe balneare, care oferă resorturi cu facilități și tratamente corporale, de relaxare ori medicinale, situate în inima munților, lângă lacuri, ori chiar pe pajiști întinse sau în apropiere de orașele mari.

Baden-Baden, orașul perlă al Germaniei recunoscut pentru proprietățile sale termale încă din Antichitate

Tot mai mulți turiști aleg să meargă, de ani de zile, în Baden-Baden, considerat a fi unul dintre punctele cheie pentru turismul balnear din Germania. Situat la poalele Munților Pădurea Neagră, în apropiere de granița cu Franța, Baden-Baden este un oraș cu tradiție pentru băile termale și un punct de referință când vine vorba despre tratamente SPA. Chiar și romanii au sesizat existența apelor cu proprietăți vindecătoare din această regiune, fapt pentru care au construit aici mai multe băi, ale căror ruine pot fi vizitate și astăzi.
Monarhi, scriitori, nobili și muzicieni ai Europei secolului al XVIII-lea alegeau această regiune a Germaniei pentru relxare, Baden-Baden devenind cel mai popular oraș balnear la vremea aceea.

În prezent, Baden-Baden dispune de 23 de izvoare naturale cu radon, unul dintre cele mai rare și scumpe gaze din lume.

Beneficiile remediilor naturale, cunoscute în întreaga lume

Germania este recunoscută pentru remediile sale naturale, ale căror caracteristici de vindecare sunt recomandate în diverse scheme de tratament, atât pentru corp, cât și pentru minte. Așadar, iarna aceasta îți poți oferi un răsfăț complet, nu foarte departe de țara noastră.

Fie că vorbim despre tratamente împotriva unor afecțiuni fizice, ori despre detoxifiere și relaxare totală, se pare că în natură se găsește câte o soluție pentru fiecare. Băile de nămol, de exemplu, sunt cunoscute pentru îmbunătățirea circulației sângelui, iar terapia Heilstollen cu aer purificat pentru a vindeca reacțiile alergice și tulburările respiratoii. La portofoliul caracteristicilor naturale benefice ale Germaniei se numără și climatul său determinat de Marea Nordului, care vindecă sistemul imunitar, plămânii și problemele respiratorii.

De la spa-uri medicale și programe de tratament naturist, până la sejururi de wellness, Germania oferă o varietate de activități potrivite mai multor gusturi și buzunare.

România se află pe lista zonelor de risc ridicat a Germaniei – condiții de călătorie și acces pentru un sejur la SPA la final de an

Conform Ministerului de Externe, din luna octombrie România se află pe lista țărilor cu zone de risc. Românii care vor să-și petreacă sărbătorile la SPA în Germania, au obligativitatea de a înregistra online toate datele solicitate și încărcarea documentelor necesare călătoriilor în contextul COVID, ori completarea unui formular online, acestea fiind, apoi, prezentate autorităților vamale ori companiei de transport aerian.

Pentru a nu intra în carantină, românii care călătoresc în Germania trebuie să prezinte acte care să dovedească trecerea prin boală sau vaccinarea împotriva virsului Sars – COV 2, pe lângă testul PCR sau antigen necesar intrării în țară.

Organizaţia Germană pentru Turism (DZT) este „asociaţia turistică“ naţională a Germaniei, constituită ca parteneriat public-privat cu sediul central în Frankfurt pe Main. Reprezintă destinaţia turistică Germania în numele Ministerului Federal al Economiei și Energiei (BMWe), fiind susținută de către acest minister în baza unei decizii a Camerei Deputaţilor din RFG. DZT dezvoltă şi comunică/sustine strategii şi produse pentru a extinde imaginea pozitivă a destinaţiilor turistice germane în străinătate şi pentru a promova turismul în Germania. În acest scop, DZT are 30 de reprezentanţe în diferite ţări.

Sursa foto: Organizaţia Germană pentru Turism (DZT)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri