Aproximativ 20.000 de romani vor merge pe litoral de 1 Mai, insa doar un sfert dintre ei isi vor apela la pachetele oferite de agentiile de turism, a estimate pentru NewsIn, Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Pana in prezent, agentiile de turism au vandut doar 5.000 de pachete pentru 1 Mai, pe litorulul romanesc, potrivit ANAT. "Romanii nu s-au invatat inca sa isi procure din timp biletele pentru sejururile din tara. Cei mai multi dintre ei vor merge la mare pe cont propriu", a declarat Badulescu.

Nici hotelierii nu s-au grabit sa-si deschida portile. Badulescu aprecieaza ca doar 40-50% din hotelurile de pe litoralul romanesc vor fi deschise la 1 mai. Purtatorul de cuvant al ANAT este de parere ca teama de a pierde bani i-a facut pe hotelierii romani sa nu deschida atat de repede sezonul, cu toate ca vremea este destul de buna. "Multe hoteluri se vor deschide abia in 15 iunie. Asta, in conditiile in care in Bulgaria au fost deschise si pe Paste", a mai precizat Badulescu.

Conform ANAT, un pachet de trei nopti la un hotel de trei stele, in Mamaia, costa 50 de euro, in timp ce, in Bulgaria, pentru aceasi perioada, tariful la un hotel All Inclusive este circa 100 de euro. "Daca facem insa un calcul, cu masa cu tot, si la noi se ajunge tot in jurul la 100 de euro. Avantajul bulgarilor este pachetul All Inclusive", a mai spus oficialul ANAT, care se asteapta ca aproximativ 10.000 de romani sa petreaca 1 Mai pe plajele bulgaresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri