Sofia ramane cel mai scump oras din Bulgaria, insa este urmat indeaproape de orasele Varna si Burgas, porturi specializate in activitati turistice, arata un studiu publicat de think-tank-ul Industry Watch, informeaza NewsIn.

Bunurile si serviciile din Varna sunt cu doar 3,3% mai ieftine decat in capitala Bulgariei in timp ce in cazul orasului Burgas diferenta este de 7%, arata informatiile publicate in studiul trimestrial al think-tank-ului, denumit Biggest Cities Review.

Locul patru in clasamentul celor mai scumpe zone urbane este ocupat de orasul Haskovo din sud-estul Bulgariei, unde atat veniturile cat si preturile sunt majorate de volumul crescut al schimburilor comerciale cu Turcia, dar si datorita sumelor de bani provenite de la rezidentii bulgari ce muncesc in strainatate.

Al doilea oras ca marime din Bulgaria, Plovdiv, ocupa locul cinci in acest clasament, urmat de orasele Stara Zagora, Veliko Tarnovo si Ruse. Pleven este in continuare cel mai ieftin dintre orasele mari ale Bulgariei, unde bunurile si serviciile costa cu 21,5% mai putin decat in Sofia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Meli Melo Paris a deschis trei magazine noi
Setari Cookie-uri